Hlavní obsah

Odveta Klička s Furym se odkládá. Britský boxer se omlouvá fanouškům

Londýn

Očekávaná odveta souboje o boxerský titul těžké váhy mezi úřadujícím světovým šampiónem organizací WBA, WBO, IBF i IBO Tysonem Furym a Ukrajincem Vladimirem Kličkem, plánovaná na 9. července v Manchesteru, se odkládá. Informaci oznámil na sociálních sítích sám Fury s tím, že si minulý týden poranil kotník a bude šest až sedm týdnů mimo trénink.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Ukrajinec Vladimir Kličko se připravuje na odvetu s Tysonem Furym, která se však odkládá.

Článek

„Čau, mám pro vás docela špatnou zprávu. Před nějakými deseti dny jsem byl běhat v jezerní oblasti a vymkl jsem si při tom kotník. Byl jsem v nemocnici, absolvoval jsem magnetickou rezonanci, rentgen a podobné věci. Nemám to zlomené, ale jde o ošklivý výron. Bylo mi řečeno, že budu mimo šest až sedm týdnů, " sdělil Fury.

„I tak jsem zkoušel dál trochu trénovat, počkal jsem si týden na další názor a bylo mi řečeno to samé. Takže zápas se musí odložit. Omlouvám se svým fanouškům, ale zranění se prostě stávají a tohle je jedno z nich," pokračoval.

„Zápas se bude ale konat, co nejdříve to bude možné. To je vše, co teď momentálně vím. Jakmile se kotník dá do pořádku, vymyslíme nový termín. Díky a Bůh s vámi," dodal britský boxer.

Sedmadvacetiletý Fury loni 28. listopadu v Düsseldorfu senzačně porazuil úřadujícího šampióna v těžké váze Klička a připravil ho o mistrovské pásy organizací WBA, WBO a IBF. O třináct let starší Ukrajinec využil svého práva ve smlouvě na odvetu.

Reklama

Související témata: