Hlavní obsah

Hotovo, konec spekulací. Ibrahimovic míří za Mourinhem do Manchesteru United

Konec dohadů. Hvězdný fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic bude hrát za Manchester United. Švédský forvard, jenž na EURO 2016 ukončil reprezentační kariéru, oznámil informaci o svém novém klubu na sociálních sítích.

Foto: Yves Herman, Reuters

Příští destinace? Old Trafford! jásá Zlatan Ibrahimovic.

Článek

Očekávalo se, že manchesterský velkoklub jeho příchod potvrdí až v pátek, Ibrahimovic však udělal radost fanouškům United o den dříve. A učinil tak svým typicky velikášským způsobem.

„Je na čase dát to světu vědět. Mým novým klubem je Manchester United," napsal na instagramu. V pátek však na něj podle britských médií čeká v novém klubu ještě lékařská prohlídka.

Jakmile bylo jasné, že kouč José Mourinho nahradí na Old Trafford Louise van Gaala, nechal Ibrahimovic doběhnout svůj kontrakt v PSG, aby mohl za svým bývalým koučem z Interu Milán zamířit zadarmo a mohl si říct o více peněz pro sebe. V Manchesteru by měl vydělávat 200 tisíc liber týdně, cca 6,6 miliónu korun.

Ibrahimovic zahájil svoji profesionální kariéru v Malmö v roce 1999. Švédsko mu však bylo brzy malé. Přes Ajax Amsterdam zamířil postupně do Juventusu, Interu, Barcelony, AC Milán a PSG.

V 677 zápasech na profesionální úrovni nasázel 392 gólů. Poslední sezóna byla pro něj střelecky vůbec nejproduktivnější, dal 50 gólů v 51 zápasech.

Reklama

Související témata: