Hlavní obsah

USA - Chorvatsko 2:3Chorvatsko vyřadilo v Davis Cupu Američany. V semifinále jsou i Argentinci a Britové

Portland
Aktualizováno

Chorvatští tenisté postoupili v Davisově poháru do semifinále. V Portlandu po úvodních dvou prohraných dvouhrách dovršili obrat proti domácím Spojeným státům americkým. Rozhodl devatenáctiletý Borna Čorič, jenž porazil v závěrečném zápase Jacka Socka 6:4, 3:6, 6:3 a 6:4. V semifinále budou hrát Chorvaté doma proti Francii, druhou dvojici v boji o finále tvoří Velká Británie s Argentinou.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Britský tenista Kyle Edmund (vzadu) slaví s ostatními členy týmu postup do semifinále Davisova poháru.

Článek

Čorič, 54. hráč světového žebříčku, v úvodním duelu v pátek prohrál s Johnem Isnerem, ale proti Sockovi dovršil překvapení. Obrat zahájili v sobotu Marin Čilič s Ivanem Dodigem, kteří ve čtyřhře porazili dvojčata Mikea a Boba Bryanovi 6:2, 2:6, 6:2 a 6:4. Následně v neděli Čilič vyhrál nad Isnerem 7:6, 6:3, 6:4.

"Náš tým ukázal, jak má velký charakter a jak velkou měl motivaci. Celý víkend jsme předváděli úžasný tenis. Borna hrál v rozhodujícím zápase neuvěřitelně," řekl Čilič v rozhovoru na kurtu v době, kdy Čorič slavil s malou skupinkou chorvatských fanoušků postup.

Argentincům zajistil třetí bod v Itálii Federico Delbonis výhrou 3:1 nad Fabiem Fogninim.

Delbonis, 40. hráč světového žebříčku, v pátek na antuce v Pesaru porazil ve čtyřech setech také Andrease Seppiho. Fognini sice následně dokázal vyrovnat, avšak Argentinci se znovu ujali vedení po sobotní čtyřhře.

V semifinále byla Argentina i loni, ale prohrála s Belgií. Tentokrát narazí na britské obhájce trofeje.

Při absenci Andyho Murrayho převzal roli britské jedničky Kyle Edmund a v Bělehradu si vedl znamenitě. Obě dvouhry vyhrál bez ztráty setu, v pátek nadělil na závěr Janku Tipsarevičovi kanára a v neděli přidal postupový třetí bod po vítězství 6:3, 6:4, 7:6 nad Dušanem Lajovičem.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru - po čtyřhře:
Portland: USA - Chorvatsko 2:3
Bob Bryan, Mike Bryan - Dodig, Čilič 2:6, 6:2, 2:6, 4:6
Isner - Čilič 6:7 (9:11), 3:6, 4:6
Sock - Čorič 4:6, 6:3, 3:6, 4:6
Pesaro: Itálie - Argentina 1:3
Fognini - Delbonis 4:6, 5:7, 6:3, 5:7, závěrečná dvouhra se nehrála
Bělehrad: Srbsko - Velká Británie 2:3
Lajovič - Edmund 3:6, 4:6, 6:7 (5:7)
Tipsarevič - Ward 6:2, 3:6, 7:5
Čtvrtfinále Česko - Francie zde.

Reklama

Související témata: