Hlavní obsah

Slavia - Tallinn 2:0Sešívaní blamáž odvrátili, kanonýři Škoda a Van Kessel trefili postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Škoda 1 : 0
67. Van Kessel 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Návrat do pohárů po sedmi letech blamáží neskončil. Fotbalisté pražské Slavie dokázali smazat dvoubrankové manko z Tallinnu a v odvetě 2. předkola Evropské ligy porazili Levadii 2:0. Jejich postup měl vytoužený scénář, svými góly se o něj postarali kanonýři Škoda a Van Kessel, kteří v prvním utkání ještě chyběli. Ve 3. předkole Slavia narazí na portugalské Rio Ave, první zápas se hraje v Edenu již příští čtvrtek 28. července.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Gino van Kessel a jeho gólová hlavička v odvetě 2. předkola Evropské ligy proti Levadii Tallinn.

Článek
Fotogalerie

Nesmím se splést v sestavě, uvědomoval si kouč Dušan Uhrin. Proti prvnímu zápasu v ní udělal hned šest změn. Zbrusu nový tým se hned od začátku chopil iniciativy, zatímco hosté přijeli do Edenu především zdržovat, polehávat a hájit dvoubrankový náskok.

Již v 10. minutě sešívaní odkrojili z manka první díl. Debutant Van Kessel ještě první dvě finální přihrávky hrubě pokazil, do třetice však už míč naservíroval před prázdnou branku Škodovi a reprezentační útočník pochoutkou nepohrdl.

Žádná ofenzivní smršť ovšem v dalších minutách nenásledovala, červenobílí pokračovali nadmíru obezřetně a s výjimkou pokusů Keniji a Van Kessela zdálky si šance nevytvářeli. Tutovku si slalomem ve vápně připravil až ve 40. minutě právě Kenija, pálil však jen do brankáře.

Estonci padli po Van Kesselově hlavičce

Levadia před dvěma lety odjela ze Sparty s debaklem 0:7, v Edenu však držela postupový stav ještě ve chvíli, kdy se naplnila úvodní hodinka odvety.

Sešívané dirigoval výtečný Kenija a po Hušbauerově parádní ráně jejich tlak zesílil. V 67. minutě pak Bořil odcentroval a Van Kessel hlavou zajistil Slavii postupový stav 2:0.

Soupeři stále stačil k postupu jeden vstřelený gól, sešívaní se však pohromy bát nemuseli. Estonci na závěrečný tlak neměli, slávisté si už potřebné a hodně upachtěné vítězství pohlídali.

Odveta 2. předkola Evropské ligy:
Slavia Praha - Levadia Tallinn 2:0 (1:0)
Branky: 10. Škoda, 67. Van Kessel. Rozhodčí: Nicolaides - Charalambus, Georgiu (všichni Kypr). ŽK: Van Kessel, Škoda - Tabi Manga, Antonov, Gatagov. Diváci: 14 856. První zápas: 1:3, postupuje Slavia.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Deli, Bílek (75. Ngadeu), Bořil - Souček, Hušbauer - Van Kessel (70. Barák), Kenija, Zmrhal (61. Mihalík) - Škoda. Trenér Uhrin mladší.
Levadia: Lepmets - Podholjuzin, Morozov, Tabi Manga, Gando - Kaljumäe (81. Raudsepp), Antonov - Kobzar (81. Gatagov), Mirančuk, Luts - Hunt. Trenér Prins.
Další čtvrteční výsledky EL zde.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 43. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články