Hlavní obsah

Hotovo, upečeno. Manchester United udělá z Pogby nejdražšího fotbalistu světa

Los Angeles
Aktualizováno

Už zbývají jen formality a oficiální prezentace. Vše podstatné je na rekordním přestupu Paula Pogby z Juventusu Turín do Manchesteru United dohodnuto. Francouzský reprezentant se stane nejdražším fotbalistou planety, italský celek za něj inkasuje 100 miliónů liber (asi 3,2 miliardy korun). Pogba již prošel v Los Angeles lékařskou prohlídkou a Rudí ďáblové pro něj nachystali dres s číslem 6, informuje list Daily Mail.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Pogba se vrací na Old Trafford. Za rekordních 100 miliónů liber.

Článek

Po týdnech dohadů a spekulací je jasno. Manažer Manchesteru United José Mourinho získá vysněnou posilu. Pogba dostane na Old Trafford pětiletou smlouvu s týdenním platem 290 tisíc liber (9,28 miliónu korun) a měl by Manchesteru pomoci opět bojovat o anglický titul.

Přestup třiadvacetiletého záložníka na britské ostrovy ještě o 14 miliónů liber překoná dosavadní rekord Garetha Balea, kterého před třemi lety koupil Real Madrid za 86 miliónů liber. Pogba se vrací do Manchesteru po čtyřech letech, během kterých se vypracoval v oporu turínského Juventusu.

Nejdražší fotbalové přestupy:
HráčOdkudKamčástka
Paul PogbaJuventusMan. Utd.100 miliónů liber
Gareth BaleTottenhamReal Madrid86 miliónů liber
Cristiano RonaldoMan. Utd.Real Madrid80 miliónů liber
Gonzalo HiguaínNeapolJuventus76 miliónů liber
NeymarSantosBarcelona72 miliónů liber
Luis SuárezLiverpoolBarcelona63 miliónů liber
James RodríguezMonakoReal Madrid60 miliónů liber
Ángel di MaríaReal MadridMan. Utd.60 miliónů liber
KakáAC MilánReal Madrid56 miliónů liber
Kevin De BruyneWolfsburgMan. City55 miliónů liber

Francouz v minulé sezóně nastoupil za Starou dámu k 49 zápasům, v kterých vstřelil deset gólů a na dalších dvanáct přihrál. Patřil také k hlavním hvězdám Les Bleus, Francouzi však ve finále domácího EURO podlehli Portugalsku 0:1 v prodloužení a trofej nezískali.

K definitivnímu dotažení Pogbova transferu došlo ve Spojených státech amerických, kde  středopolař tráví dovolenou po evropském šampionátu. Pogba je čtvrtou velkou letní posilou Manchesteru United po Zlatanu Ibrahimovicovi, Henriku Mchitarjanovi a obránci Ericu Baillym.

Kouč José Mourinho musí zredukovat kádr a podle anglických médií již s několika hráči nepočítá. Pod čarou údajně zůstanou Bastian Schweinsteiger, Adnan Januzaj, Paddy McNair, Tyler Blackett, Cameron Borthwick-Jackson, Andreas Pereira, Will Keane a James Wilson.

Reklama

Související témata: