Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 1:2Plzeň zahájila obhajobu titulu výhrou v Jihlavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Ikaunieks 1 : 0
51. Kučera 1 : 1
64. Kopic 1 : 2
Záznam online reportáže

Obhájce titulu z Plzně vstoupil do nového ročníku první fotbalové ligy výhrou 2:1 v Jihlavě. První se sice radovali domácí zásluhou nové lotyšské posily Ikauniekse, po změně stran ale dva bývalí jihlavští hráči Kučera a Kopic zajistili hostům vítězství.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský odchovanec Jan Kopic a jeho spoluhráč z Plzně Marek Bakoš se radují z vítězného gólu.

Článek
Fotogalerie

Trenér úřadujícího mistra Roman Pivarník, který před lety také v Jihlavě působil, udělal proti zápasu s Karabachem čtyři změny. Dokonce i kapitán Hubník zůstal na lavičce a další obránce Limberský jen na tribuně. Nově složená obrana však byla hodně zranitelná, což domácí v prvním poločase s chutí využívali.

Už v sedmé minutě šel zcela sám na Kozáčika Ikaunieks, ale jeho slabá střela nenadělala gólmanovi hostí žádné starosti. Lotyšský útočník při svém debutu v české lize hýřil aktivitou a ve 27. minutě po Hronkově přihrávce za obranu otevřel skóre. Hned o dvě minuty později mohl vedení zdvojnásobit, ale Kozáčik jeho střelu vyrazil.

Ještě větší šanci měl Hronek, ale sám před slovenským brankářem neuspěl. Už před přestávkou musel po úderu loktem od plzeňského Matějů střídat domácí kapitán Vaculík s podezřením na zlomeninu spánkové kosti.

Do druhého poločasu udělal Pivarník hned dvě změny. Na místo nervózně hrajícího Matějů vyslal Hubníka a krajního obránce Rajtorala nahradil útočníkem Bakošem. Na vyrovnání stačilo hostům jen pět minut. Po tečované střele se prosadil Kučera, který byl ještě na jaře v Jihlavě doma.

V 64. minutě pak obrat dovršil další jihlavský odchovanec Kopic, který se dostal k odraženému míči a povedenou střelou ho poslal do šibenice. Vyrovnání měl na kopačce Ikaunieks, ale Kozáčik mistra opět podržel. Na druhé straně mohl náskok ještě pojistit Ďuriš, ale ani on jasnou šanci nevyužil.

1. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 27. Ikaunieks - 51. Kučera, 64. Kopic. Rozhodčí: Proske - Urban, Antoníček. ŽK: Urdinov, Rosa - Matějů, Kopic. Diváci: 4049.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Krejčí, Rosa, Urdinov - Šulek, Urblík (83. Šamánek) - Vaculík (41. Fulnek), Hronek (72. Štěpánek), Ikaunieks - Dvořák. Trenér: Hipp.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral (46. Bakoš), Hejda, Baránek, Matějů (46. Hubník) - Hrošovský, Kučera - Kopic (81. Řezník), Kolář, Kovařík - Ďuriš. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: