Hlavní obsah

Na krásnou brankářku diváci bučeli. Co Brazilce popudilo?

Rio de Janeiro

Posměšné bučení a skandování „Zika, Zika“ se snášelo na hlavu brankářky amerického fotbalového výběru Hope Solové, kdykoliv se dotkla míče ve středečním utkání olympijského turnaje v Belo Horizonte proti Novému Zélandu. Čím si pohledná hráčka, mistryně světa a olympijská vítězka z Pekingu i Londýna vysloužila tak nelichotivé reakce domácího publika?

Foto: Eugenio Savio, ČTK/AP

Brankářka Hope Solová v utkání olympijského turnaje proti Novému Zélandu.

Článek

Renomovaná americká brankářka vystavila minulý měsíc na svém twitterovém účtu několik fotografií, na nichž představila zásobu repelentů proti komárům, které si s sebou nachystala na olympijský turnaj. Právě komářím bodnutím se v Brazílii přenáší obávaný virus zika, proti nemoci neexistuje zatím účinná vakcína. Kvůli obavám z viru zika se rozhodla olympiádu vynechat řada sportovců, například i tenista Tomáš Berdych.

„O tohle se nehodlám dělit. Pořiďte si vlastní," napsala pětatřicetiletá Solová pod jeden ze snímků s hashtagem #zikaproof.

S pochopením se u obyvatel hostitelské země olympijských her viditelně nesetkala, nicméně na bučení či výkřiky z tribun během zápasu nijak nereagovala. Američanky v utkání potvrdily pozici favoritek a do turnaje si připsaly tři body po výhře 2:0.

Reklama