Hlavní obsah

Ligové milníky: Franz završil teplickou jízdu triumfem nad klubem svého srdce

Letenští to nikdy neměli na Stínadlech jednoduché. Fotbalisté Sparty na severu Čech zvítězili naposledy v roce 2013 a o dva roky dříve. V předchozích letech se jim to ovšem nedařilo a často ztráceli s Teplicemi důležité body. Porazil je tam i trenér se sparťanským srdcem. Právě triumfu kouče Františka Straky je věnován další díl historických milníků ePojisteni.cz ligy.

Teplická jízda Františka Straky Video: epojisteniliga.cz

 
Článek

Teplice spadly během podzimu 2002 na předposlední příčku tabulky. Dva Františkové si proto předali žezlo - Cipro lavičku opustil a Straka ho nahradil.

„Byla to má první štace jako hlavního trenéra. Věděl jsem, že v týmu je obrovský potenciál, který jen potřebuje potvrdit," vzpomíná František Straka.

Však také populární Franz začal jako velká voda. Za 11 kol vykázal bilanci 9-1-1 a dotlačil mužstvo až na třetí příčku. Vrcholem jeho spanilé jízdy bylo vítězství 1:0 nad Spartou. V poslední minutě se o něj šťastnou trefou postaral Radek Divecký.

Straka tak slavil triumf nad klubem svého srdce...

„Pro mě i pro kluky velice cenné vítězství. Ať už je to Sparta, nebo někdo jiný, tenkrát to byly strašně důležité tři body," usmívá se i po letech.

Sparta dnes nastoupí v Teplicích v zápase 2. kola od 19:00.

Reklama

Související témata: