Hlavní obsah

Ligové milníky: Petrželovi Klokani se Sparty nebáli a v Ďolíčku ji převálcovali

Mají na svědomí její jediný sestup do druhé ligy a od té doby jsou Klokani pro Spartu velkým soupeřem. Ne vždy mají Letenští nad rivalem z Vršovic navrch, třeba v éře kouče Petržely schytali u Botiče pořádný políček. Právě velkému vítězství Bohemky režírovanému tandemem Kisel - Hartig na podzim 2000 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Kisel s Hartigem ničí Spartu

 
Článek

Sparta na podzim 2000 suverénně kráčela za obhajobou titulu. V polovině října však poprvé tvrdě narazila. Obrana bez nemocného Jiřího Novotného v Ďolíčku nestíhala, Klokani rozehráli nevídaný ofenzivní koncert a triumfovali 4:2.

„Pod vedením kouče Petržely se na Bohemce rodila skvělá parta. Jeho práce je taková, že leje sebevědomí svým klukům. My jsme se Sparty nebáli, proto jsme ji porazili," vzpomíná Karol Kisel, který v tehdejším derby vstřelil své první dva góly v zelenobílém dresu. Další ústřední postavou pak byl Lukáš Hartig, autor tří gólových asistencí.

„Lukáš mi připravil oba góly, rád na něj vzpomínám i jako na parťáka. Bohemka tenkrát porazila Spartu po dlouhé době, lidi i hráči byli nadšení. Prostě euforie a já navíc dal své první dva góly, takže úžasný zážitek," usmívá se Kisel ještě po letech.

Košický rodák později právě v rudém dresu získal český titul a třikrát vyhrál pohár, kariéru zase končil ve Slavii.

Derby Bohemians - Sparta je tentokrát šlágrem 3. ligového kola, hraje se v sobotu večer od 20:00 před kamerami O2 TV Fotbal a sledovat je můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: