Hlavní obsah

Brno - Teplice 0:0Teplice si po remíze na Zbrojovce udržely neporazitelnost

Fotbalisté Brna navzdory výrazné územní převaze ve druhém poločase remizovali ve 3. kole první fotbalové ligy s Teplicemi 0:0. Severočeši zůstali po třech kolech bez porážky a navíc stále nedostali gól a na jednu vstřelenou branku si připsali už pátý bod. Naopak trenér Zbrojovky Svatopluk Habanec v novém působišti stále čeká na první vítězství. Brňané prodloužili svoji úspěšnou domácí sérii na jedenáct zápasů bez prohry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Záměr držet míč a kombinační hrou si vypracovat střelecké příležitosti se Brňanům v prvním poločase vůbec nedařil. Jejich snaha kromě nepřesných přihrávek narážela na sevřenou obranu soupeře. Postupně se do výkonu Zbrojovky vkrádala bezradnost, která vedla jen k zoufalému nakopávání míčů bez přesného adresáta.

Teplická taktika byla postavena kromě dokonalé defenzívy na rychlých křídelních brejcích. Z nich ale za celý úvodní poločas hosté zahrozili jen jednou ve 12. minutě, kdy po Fillově centru z levé strany Potočný hlavičkoval nad branku. Teprve v závěru poločasu se dostali k zakončení i Brňané. Ve 31. minutě si Škoda předkopl míč a akci zakončil střelou vysoko nad branku. O tři minuty později Škoda našel zpětnou přihrávkou Lacka. Jeho slabá střela mířila přímo do náruče připraveného brankáře Grigara.

Po změně stran zařadila Zbrojovka vyšší rychlostní stupeň, získala územní převahu. Do útoků se zapojovali i oba krajní obránci Hyčka s Lutonským. Z nátlakové hry vytěžili Brňané i střelecké příležitosti, kterým chybělo přesnější zakončení. Nejvíce práce měl Grigar ve 49. minutě s hlavičkou Řezníčka.

Hra dostala oproti nudnému prvnímu poločasu spád, neboť Severočeši po získání míče přecházeli do rychlých protiútoků, kterým chyběla přesnost. Gólově se ani jeden tým ale neprosadil a Teplice si po domácí bezbrankové remíze se Spartou připsaly další cenný bod.

3. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - FK Teplice 0:0 (0:0)
Rozhodčí: Franěk - Kotík, Boček. ŽK: Buchta, Řezníček (oba Brno). Diváci: 4220.
Brno: Melichárek - Hyčka, Vraštil, Kijanskas, Lutonský - Buchta - Litsingi, Škoda (87. Šural), Lacko, Štohanzl - Řezníček. Trenér: Habanec.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Urma - Hora (90. Dressler), Hrubý, Ljevakovič, Vachoušek (59. Kodeš), Fillo - Potočný (72. Vaněček). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: