Hlavní obsah

Dukla - Hradec 3:0Votroci dostali na prokleté Julisce nášup, Pražané slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Smejkal 1 : 0
76. Néstor (penalta) 2 : 0
86. Preisler 3 : 0
Záznam online reportáže

První výhra v soutěži jim zatím chyběla. Co víc si tak fotbalisté Dukly mohli přát, než přivítat soupeře, s nímž z osmi předchozích duelů v české soutěži ztratili body jen jednou za remízu... I ve 3. ligovém kole Pražané statistiku potvrdili, Hradec Králové 3:0 porazili a v tabulce ho předstihli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha oslavují gól na 1:0 během utkání s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Ze sestavy Dukly vypadl Šimůnek, a tak domácí nastoupili se stoperskou dvojicí jubilantů - Smejkal hrál 150. a Štetina 100. ligový duel.

A právě záskok za Šimůnka se postaral o první trefu. Tetour již v 5. minutě zahrál rohový kop, Smejkal vyskočil nejvýš a hlavou skóroval. Před brankářem Ottmarem stál v postavení na hranici ofsajdu Podaný, míče se ovšem nedotkl a gól platil. Domácí navíc mohli své vedení brzy zvýšit. Hradecký kapitán Plašil chyboval a nabídl Dukle brejk dva na jednoho. Tetour přihrál Beauguelovi, jenže francouzský útočník už dlouho hledá pohodu a v tutové šanci ani pořádně nevystřelil.

Zbytek první půle už podobnou příležitost nepřinesl, akcím na obou stranách chyběla buď finální přihrávka, nebo je zastavil zdvižený praporek pomezních.

Néstor pojistil náskok

Po přestávce měli Votroci dvě slibné šance. Proti Martanově ráně výborně zasáhl brankář Hroššo, z přímého kopu pak jen těsně minul Mareš.

Udeřila tedy Dukla. Čerstvý Koval po třech minutách na hřišti došel pro penaltu a Néstor ji jistě proměnil. Kouč Šilhavý měl navíc šťastnou ruku i při dalším střídání. Preisler již po dvou minutách na trávníku vystřihl krásný třetí gól.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 3. kolo:
Dukla Praha - FC Hradec Králové 3:0 (1:0)
Branky: 5. Smejkal, 76. z pen. Néstor, 86. Preisler. Rozhodčí: Julínek - Paták, Peřina. ŽK: Smejkal - Zorvan, Ottmar. Diváci: 1415.
Dukla: Hroššo - Kušnír, Štetina, Smejkal, Podaný - Hanousek, Považanec, Daniel Tetour (72. Koval) - Olayinka (84. Preisler), Beauguel, Čajič (63. Néstor). Trenér Šilhavý.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Martan (82. Pázler), Mareš, Vlkanova (57. Zorvan), Schwarz (57. Trubač), Malinský - Žondra. Trenéři Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: