Hlavní obsah

Hradec - Jihlava 1:0Votroci poprvé uspěli v mladoboleslavském azylu a porazili Vysočinu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Holeš 1 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Hradce Králové vyhráli ve 4. ligovém kole nad Jihlavou 1:0 a získali tak první tři body v azylu v Mladé Boleslavi, kde hrají kvůli rekonstrukci svého stadiónu. Utkání rozhodl ve 25. minutě obránce Tomáš Holeš. Východočeský nováček tak vůbec poprvé porazil Jihlavu, naopak tým z Vysočiny stále čeká na premiérovou výhru v ligové sezóně.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Mudra (vpravo) z Hradce Králové a Davis Ikaunieks z Vysočiny Jihlava.

Článek
Fotogalerie

Během úvodní části utkání byl k vidění vyrovnaný fotbal. První šanci si připsal domácí Hradec. Trubač nabídl míč ze středu vápna na levou stranu Malinskému, ovšem jeho střílený centr nezastihl žádného ze spoluhráčů. A když se ani po centru Mareše neprosadil hlavou Žondra, tak se ke své první velké šanci dostala také Jihlava. Hronek svou dalekonosnou střelou protáhl domácího gólmana Ottmara, ovšem ten míč vyškrábl na roh, ze kterého Jihlava nezahrozila.

To domácí dokázali roh přetavit v gól. Trubač rozehrál do vápna přesně na Holeše, který přetlačil svého obránce a nadvakrát dotlačil míč do sítě. Největší šanci na vyrovnání si Jihlava vypracovala před koncem prvního poločasu, Batioja však nastřelil jen gólmana Ottmara.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté. Ovšem obě střely Urblíka i šance Hronka skončily těsně vedle pravé tyče hradecké branky. V 64. minutě měli hosté opět velmi blízko k vyrovnání. V pokutovém území však Ikauniekse vychytal Ottmar a Urdinov, který se dostal následně k balónu, před poloprázdnou brankou míč netrefil.

Na druhé straně hřiště mohli zvýšit své vedení domácí. Žondra posunul míč do středu pokutového území střídajícímu Schwarzovi, ale ten střílel vysoko nad branku. V nastaveném čase si připsala Jihlava ještě dvě vyložené šance. Ovšem nejdříve tváří v tvář vychytal Harbu Ottmar a následně opět Harba branku přestřelil.

Fotbalová ePojisteni.cz liga - 4. kolo:
FC Hradec Králové - Vysočina Jihlava 1:0 (1:0)
Branka: 25. Holeš. Rozhodčí: Královec - Blažej, Koval. ŽK: Mareš, Plašil - Urdinov. Diváci: 1146.
Hradec: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra - Martan (80. M. Černý), Trubač (62. Zorvan), Vlkanova (68. Schwarz), Mareš, Malinský - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Krejčí, Rosa, Urdinov - Urblík, Štěpánek (77. Harba) - Batioja (61. Vaculík), Hronek, Ikaunieks - Rabušic (73. Dvořák). Trenér: Hipp.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články