Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:0Ze servírované nudy vydolovala Slavia první výhru, Příbram na první gól a bod dál čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Mešanovič 1 : 0
65. Škoda 2 : 0
90. Hušbauer 3 : 0
Záznam online reportáže

V duelu nuzných a bodů potřebných se dočkali fotbalisté Slavie první podzimní výhry, což proti chaboučké a předem s osudem smířené Příbrami nebyl zase až takový problém. Pražané ji v podprůměrném duelu 4. kola jasně přehráli, ale předváděnou hrou a výkonem dál vzbuzovali rozpaky. Hosté pochopitelně ještě větší, o čemž svědčí i to, že ve čtyřech dosavadních kolech nezískali ani bod a nedali jediný gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Muris Mešanovič oslavuje gól proti Příbrami.

Článek

Po čtvrteční pohárové blamáži s Anderlechtem zamíchal domácí trenér Uhrin sestavou, takže hned šest hráčů z ní vypadlo. I Van Kessel zůstal jen na lavičce, Slavia si ale i tak vynutila územní převahu, jenže příbramský gólman Hruška čelil dlouho jen hodně nesmělým a hlavně nepřesným pokusům, které ho nemohly překvapit. Navíc před ním dirigoval zadní řady legionář Jiránek, jenž poprvé od návratu ze zahraničního angažmá oblékl dres Středočechů.

Pomalý, zdlouhavý a nepřesný fotbal Slavie končil ještě před hranicí soupeřovy šestnáctky, neboť akcím chybělo potřebné zrychlení, finální přihrávka, o nápadu či momentu překvapení nemluvě. Až těsně před přestávkou předvedli domácí akci, která představovala vytržení ze servírované nudy. Zmrhalovu přihrávku poslal Škoda ještě do tyče, odražený míč však Mešanovič přece jen poslal do sítě.

Po změně stran Slavia přece jen přidala a přitiskla naprosto neškodnou Příbram k Hruškově bráně, uklidňující druhý gól však nebyla schopna dvacet minut vstřelit. Zmrhalova rána se třela o břevno, Mešanovič ve třech slibných příležitostech pálil buď mimo, nebo ztroskotal na hostujícím brankáři.

Až Škodova trefa znamenala uklidnění a první výhru Pražanů v podzimní lize, protože chaboučký Pulpitův tým na zdramatizování zápasu, natož pak na zvrat samozřejmě neměl. Naopak v nastaveném čase inkasoval po střele Hušbauera z dálky a chybě Hrušky potřetí.

Slavia Praha - FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 45. Mešanovič, 65. Škoda, 90.+2 Hušbauer. Rozhodčí: Proske - Kotík, Vysloužil. ŽK: Frydrych, Hušbauer - Trapp, Divíšek. Diváci: 5043.
Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Souček - Mihalík, Hušbauer, Zmrhal (90. Mingazov) - Mešanovič (89. Van Kessel), Škoda (66. Barák). Trenér: Uhrin ml.
Příbram: Hruška - Tregler, Chaluš, Jiránek, Ferrara (74. Brandner) - Krameš, Trapp (68. Mahmutovič) - Peltier (57. Pilík), Rezek, Divíšek - Majtán. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata: