Hlavní obsah

Liberec - Brno 0:0Liberec se rozešel s Brnem bez gólů, oba týmy čekají na výhru

Liberec

Fotbalisté Liberce i Brna v nové ligové sezóně stále čekají na vítězství, když ve 4. kole uhráli ve vzájemném utkání pod Ještědem jen bezbrankovou remízu. Brno tak získalo jen bod i ve svém třetím vystoupení nového ročníku, Liberec přidal ke dvěma prohrám druhou remízu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký obránce Ondřej Karafiát (vpravo) v souboji s brněnským útočníkem Jakubem Řezníčkem v zápase 4. kola první ligy.

Článek

Liberec úvod ligové sezóny obětuje postupu do Evropské ligy, proto trenér Jindřich Trpišovský šetřil téměř všechny hráče, kteří nastoupili ve čtvrtečním duelu 4. předkola s Larnakou. Vůbec poprvé se tak do sestavy dostala i nová zkušená posila Latka.

Na hře Severočechů byly změny znát a těžko se prosazovali. Dlouho tak jedinou vážnější šanci mělo Brno, když Řezníček unikal obraně, ale vystřelil mimo branku.

Baroš trefil tyč

Po půlhodině hry zahrozil ale i Liberec. Po Hadaščokově centru zprava se ve vápně prosadil Baroš, jeho střelu ale zastavila tyč brněnské branky.

I po změně stran se hrálo hlavně ve středu pole a diváci se v ochozech nudili. Oba týmy se dostávaly spíše jen k náznakům. Až v 74. minutě přišel vzruch a hned mohl Liberec rozhodnout. Jenže Bartošák z malého vápna netrefil odkrytou branku a jeden z brněnských obránců zachránil hosty od inkasovaného gólu.

Nakonec tak mohlo se všemi body odjíždět Brno, ale i to svou velkou šanci nevyužilo, když Pašek svou hlavičkou pouze nechal vyniknout brankáře Hladkého. Ten navíc vzápětí zlikvidoval i střelu Vávry.

4. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Zbrojovka Brno 0:0
Rozhodčí: Houdek - Paták, Wilczek. ŽK: Hadaščok, Bartošák, Nitrianský - Vraštil, Šural. Diváci: 4054
Liberec: Hladký - Nitrianský, Latka, Karafiát, Bartošák - Machuča (41. Bláha), Súkenník - Hadaščok (76. Komličenko), Navrátil, Da Silva (69. Ekpai) - Baroš. Trenér: Trpišovský.
Brno: Melichárek - Šural (62. Pašek), Vraštil, Kijanskas, Lutonský - R. Buchta, Lacko - Hyčka, Škoda (71. Vávra), Štohanzl (85. Sedlák) - Řezníček. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: