Hlavní obsah

Jihlava - Teplice 0:2Jihlava doma podlehla Teplicím a stále čeká na první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
78. Ljevakovič 0 : 1
86. Hora 0 : 2
Záznam online reportáže

Jihlava

Fotbalisté Jihlavy se ani v pátém ligovém kole nedočkali premiérové výhry v sezóně. Vysočina doma prohrála s Teplicemi 0:2 góly Admira Ljevakoviče a Jakuba Hory ze závěrečné čtvrthodiny. Severočeši zvítězili podruhé v ročníku a počtvrté neinkasovali.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jihlavský záložník Lukáš Vaculík (vlevo) v hlavičkovém souboji s Martinem Fillem z Teplic.

Článek

Jihlava v úvodu soupeře zatlačila a v sedmé minutě si vytvořila první slibnou šanci, ale Hronek z voleje netrefil branku. I další domácí pokusy postrádaly přesnost a razanci, Urblíkovu střelu z dálky bez problémů chytil gólman Grigar a podobně dopadla i rána Ikauniekse.

Ani druhý poločas dlouho nic závratného nepřinášel. Jihlavští se dopředu nehnali a také hosté vypadali, že s remízovým výsledkem jsou docela spokojeni. V poslední dvacetiminutovce sice domácí zvýšili aktivitu, ale jejich převaha končila před pokutovým územím.

Když už se Vysočina dostávala do nadějné situace, zrazovalo ji zdlouhavé zpracování, či nepřesné přihrávky. Jihlava přece jen zahrozila přízemní střelou Hronka, Grigar však nepříjemný pokus k tyči dokázal zneškodnit.

Lekci z efektivity hosté udělili Jihlavě hned z první střely na branku: v 78. minutě otevřel skóre dalekonosnou ranou Bosnaň Ljevakovič. O tom, že si tepličtí fotbalisté odvezou z Vysočiny tři body, bylo jasné čtyři minuty před koncem. Podél brankové čáry pronikl do vápna Fillo a Hora doklepl jeho přihrávku do prázdné brány. Hora tak stylově oslavil svůj 150. ligový zápas.

5. kolo první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - FK Teplice 0:2 (0:0)
Branky: 78. Ljevakovič, 86. Hora. Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Nádvorník. ŽK: Batioja, Rabušic - Kodeš, Vachoušek. Diváci: 2843.
Jihlava: Hanuš - Blaič, Mišůn, Rosa, Urdinov - Batioja (56. Zoubele), Urblík - Vaculík (66. Šamánek), Hronek (79. Dvořák), Ikaunieks - Rabušic. Trenér: Hipp.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Ljevakovič - Hora (89. Dressler), Hrubý (87. Vachoušek), Kodeš, Fillo (84. Potočný) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: