Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 3:1Slavia měla lepší start, Plzeň ale předvedla velkolepý obrat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Bílek 0 : 1
48. Petržela 1 : 1
65. Hejda 2 : 1
86. Krmenčík 3 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Změny v kádru fotbalové Plzně, ke kterým vedení sáhlo v týdnu kvůli špatnému vstupu do sezóny, přinesly Viktorii štěstí. V nedělním duelu porazila 3:1 Slavii, když zápas domácí otočili ve druhém poločase góly Petržely, Hejdy a Krmenčíka. Za Slavii se v úvodním dějství trefil kapitán Bílek.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hrači Plzně se radují z gólu.

Článek

Nebyli už u toho Daniel Kolář a František Rajtoral, dlouholeté opory Plzně, které v neděli odletěly do svého nového působiště tureckého Gaziantepsporu. Naopak na závěrečných dvacet minut už běhala po trávníku nová posila Martin Zeman, druhá akvizice, albánský reprezentant Ergys Kace, byl zatím jen na lavičce.

Pohárový trend

V uplynulém týdnu předvedla Viktoria herní progres v odvetě play off Ligy mistrů s Razgradem, v neděli v trendu jednoznačně pokračovala. Jenže už v 13. minutě prohrávala: Škoda vrátil před branku přetažený centr a Bílek na malém vápně hlavou umístil míč do branky.

Brzy mohlo být vyrovnáno, volej Petržely si málem srazil Hušbauer do vlastní sítě. Vzápětí z přímého kopu zahrozil Bakoš, krátce poté hlavičkoval po rohu z výhodné pozice Hejda, nenamířil však přesně. Potom měl gólman Berkovec práci s bombou Limberského. Viktoriáni dál slávisty mačkali, ale ve finální fázi byli zbrklí.

Zkraje druhé půle to ale už neplatilo, Petržela se svojí šancí naložil parádně, když mazácky přehodil Berkovce. Tlak Viktorie ještě zesílil, ve vzduchu visel druhý gól, v rychlém sledu letělo před Berkovce několik centrů. V 65. minutě se Doosan Aréna podruhé dočkala, když na konci signálu z rohového kopu byl stoper Hejda, který zblízka prostřelil Berkovce. V 86. minutě ještě přikrášlil výhru střídající Krmenčík.

5. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Slavia Praha 3:1 (0:1)
Branky: 48. Petržela, 65. Hejda, 86. Krmenčík - 13. Bílek. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Paták. ŽK: Hořava - Van Kessel, Ngadeu. Diváci: 11.317.
Plzeň: Kozáčik - Matějů, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (70. Zeman), Hromada, Hořava, Kopic - Bakoš (88. Baránek), Ďuriš (68. Krmenčík). Trenér: Pivarník.
Slavia: Berkovec - Bořil, Bílek, Deli (69. Mešanovič), Švento - Ngadeu, Souček - Van Kessel, Hušbauer (82. Van Buren), Zmrhal (82. Mihalík) - Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: