Hlavní obsah

Gynekoložka překonala světový rekord

Alexandra Meixnerová právě přepsala tabulky a nastavila nový světový rekord v ultratriatlonu. Lékařka, kabaretní umělkyně a extrémní sportovkyně z malé rakouské vísky pár kilometrů od českých hranic po loňském vítězství v jiném extrémním závodě Race Around Austria překonala rekord v extrémním triatlonu. Za sebou má tucet dlouhých triatlonů ve dvanácti dnech.

Foto: facebook A. Meixner

Alexandra Meixnerová je superžena. Stíhá všechno, navíc i drtit rekordy.

Článek

Nový světový rekord padl v rámci akce Double Deca Ultratriathlon ve švýcarském Buchsu. U takového typu závodu jde o překonání neuvěřitelných 20 dlouhých triatlonů ve dvaceti po sobě následujících dnech. Jeden den tak sestává z překonání 3,86 kilometru plaváním, 180,25 kilometru jízdou na kole a 42,2 kilometru během.

Rakouská gynekoložka tak během dvanácti dnů překonala přes 46 kilometrů ve vodě, 2163 kilometrů na kole a přes 506 kilometrů uběhla. „Jen neuvěřitelná podpora mého skvělého týmu, mé tchyně a tchána a samozřejmě mého muže dala vzniknout tomuto výkonu," vyznala se skromně tato výjimečná sportovkyně.

V oboru double deca existují dva soutěžní režimy. Kumulativní a průběžný. V prvním se všechny disciplíny absolvují načítaně, najednou, takže se nejprve plave celková dvacetinásobná vzdálenost, pak se celková vzdálenost jede na kole a nakonec běží. V průběžných závodech se každý den znovu absolvuje jeden celý dlouhý triatlon.

K uskutečnění takového snu bylo potřeba odtrénovat mnoho tisíc hodin, to vše při současném výkonu zaměstnání. Bylo potřeba dodržovat přesný harmonogram a mít disciplínu na vysoké úrovni.

Xandi, jak vytrvalkyni říkají přátelé, už absolvovala patnáctku podobných závodů. Ještě jí ani neuschl pot na tváři po poslední výzvě a už si brousí zuby na další. Jejím příštím vysněným cílem je přesná dvacítka dlouhých triatlonů za sebou.

Reklama

Související témata: