Hlavní obsah

Ligové milníky: Psychologický tah Slavie, naštvaný Vachoušek skolil své Teplice

Přišel, viděl, zvítězil. Přitom byl pořádně naštvaný, protože zápas nečekaně začal jen na lavičce náhradníků. Právě památnému zápasu Štěpána Vachouška, který na 2003 v sešívaném dresu rozhodl duel proti svým Teplicím, je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy. Jak se Vachouškovi bude dařit v nedělním vzájemném zápase, ve kterém se role opět převrátí...?

Vachoušek sestřelil své Teplice

 
Článek

Březen 2003, Slavia s Teplicemi hrají o to, kdo bude prohánět Spartu. A kouč Beránek přichází s šokujícím tahem - Štěpána Vachouška, v té době nejdražší posilu v historii klubu, nechává kvůli slabší formě jen na lavičce. Nikdo se přitom netěšil na zápas víc, než právě odchovanec Teplic...

„Zápas před tím jsem neměl úplně ideální, a tak jsem začal na lavičce," vzpomíná Vachoušek.

Kouč ho na hřiště poslal až ve druhém poločase za stavu 1:1. A psychologický tah fungoval dokonale. Žolík již po necelých deseti minutách vstřelil vítězný gól a sešívaní nakonec vyhráli 3:1. Od příště už Vachoušek v základní sestavě zase nechyběl.

Hráč bez formy do sestavy nepatří

„Pro mě těžký zápas. Vyrostl jsem v Teplicích - a najednou stál na druhé straně. Byl jsem naštvaný, že nehraju. O to více mě motivovalo dokázat, že na hřiště patřím. A potvrdil to gólem... Dnes už vím, že se trenér rozhodl správně. Hráč bez formy do sestavy nepatří. A mě motivoval tak, že jsem zápas de facto rozhodl," usmívá se zkušený 37letý hráč, který o víkendu bude stát pro změnu ve žlutomodrém dresu Teplic proti Slavii.

Zápas 6. ligového kola Teplice - Slavia se hraje v neděli večer od 18:15 před kamerami ČT sport, sledovat ho můžete v on-line reportáži na Sport.cz.

Reklama

Související témata: