Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 4:1Třinec zahájil nový ročník vítězstvím nad Pardubicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Nahodil 0 : 1
11. Hrňa 1 : 1
12. Adamský 2 : 1
34. Kane 3 : 1
50. Petružálek 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Třinečtí hokejisté vstoupili do nového extraligového ročníku vítězstvím 4:1 nad Pardubicemi. Hosté udeřili po trefě Lukáše Nahodila jako první, ale Oceláři ještě v úvodní třetině slepenými góly Erika Hrni a Martina Adamského otočili průběhu zápasu. Zbývající zásahy přidali v přesilových hrách Cory Kane a Jakub Petružálek.

Článek

Oba týmy po předchozí neúspěšné sezóně hojně obměnily kádr a zejména domácí hýřili od začátku aktivitou. Ze své nejvážnější šance první třetiny se ujaly vedení paradoxně Pardubice. Hubáčkovu střelu brankář Hrubec jen vyrazil před sebe a důrazný Nahodil puk dopravil do branky.

Gól s Třincem neotřásl, dále pokračoval v náporu a velmi brzy se dočkal odměny. Nový trenér Ocelářů Kýhos před startem sezony označil za největší sílu týmu kvalitu a vyrovnanost všech řad a jeho slova potvrdil Polanský. Centr čtvrtého útoku zmátl překvapivou přihrávkou obranu hostí a Hrňa měl dost času i prostoru přesně zamířit. A za 104 sekund se pro hosty nešťastně odrazil puk od brusle Rýgla k Irglovi, po jehož pasu skóroval Adamský.

V prostřední části ubyly šance, ve hře se objevily nepřesnosti i hluchá místa. Vše podstatné se událo v přesilových hrách. Domácí svou jedinou využili díky Kaneovi, který se šikovně natlačil před Havlíka a prudkou střelou nad rameno Růžičky zvýšil. Na druhé straně Pardubice promrhaly 77 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři. Za hlavu se v ní doslova chytal Hodgman, který dokázal minout zcela prázdnou branku.

V závěrečné třetině hostům nelze upřít snaha o zdramatizování výsledku, změnili i gólmana, ale nebezpeční v úvodu příliš nebyli. Naopak jejich naději na bodový zisk definitivně uťal Petružálek, který střelou od modré prostřelil Kloučka. Svůj zmar korunovaly Pardubice v závěru další promarněnou dvojnásobnou početní výhodu, tentokrát minutovou.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Polanský, Rákos), 12. Adamský (Irgl, Hrabal), 34. Kane (Irgl), 50. Petružálek (Hrabal) - 9. Nahodil (Hubáček, Rýgl). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Kotlík, Zika. Vyloučení: 7:6, Využití: 2:0. Diváci: 4944.
Třinec: Hrubec - Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek - Petružálek, Špirko, Martin Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Rákos, Kreps, Dravecký - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, B. Kopřiva a Mucha.
Pardubice: Martin Růžička (od 41. minuty Klouček) - Ščotka, Schaus, L. Havlík, Leduc, Ovčačík, Rýgl, Bokroš - P. Sýkora, Hodgman, Rolinek - Zadina, Nahodil, Hubáček - Bárta, Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec