Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 1:3Litvínov rázně vykročil za bodovým ziskem už v úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Hanzl 0 : 1
7. Hübl 0 : 2
59. Knotek 1 : 2
60. Černý 1 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Litvínova vstoupili do nové extraligové sezony výhrou 3:1 na ledě Olomouce. Severočeši vykročili za tříbodovým ziskem již v úvodu utkání, v sedmé minutě vedli již 2:0. Hanáci sice v závěru při power play snížili, ale konečnou podobu výsledku dal při pokračující hře bez brankáře Jakub Černý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Litvínovský Robin Hanzl

Článek

Severočechům se v Olomouci ideálně vydařil vstup do utkání, již po 91 sekundách hry otevřel skóre Robin Hanzal, jenž úspěšně zakončil spolupráci s navrátilcem ze zámoří Nejezchlebem. Domácí se sice z inkasované branky otřepali a vyrovnat mohl po Skrbkově akci Herman, ale prosadili se opět hosté. Pavlíka ještě vychytal Konrád, ale na dorážku Viktora Hübla už byl slovenský gólman krátký.

Hanáci byli poté aktivnější, v koncovce se jim však nedařilo. Skrbek v 17. minutě trefil tyč, svoji šanci nevyužil ani ve druhé třetině Laš. Poté pomohla po Pavelkově střele branková konstrukce i Konrádovi, stav se však neměnil ani po Strapáčově akci. Litvínovský gólman Janus držel čisté konto.

Olomoučtí dobývali branku Vervy, neprosadili se však bratři Mikúšové, stejně tak neuspěl ani Laš nebo v další příležitosti Strapáč. Klid na hokejky hostů mohl Černý, ale čas navrátilce do litvínovského klubu přišel až později.

V 59. minutě si kouč domácích Venera vzal oddechový čas a následně odvolal Konráda ze hry. A power play Olomouc využila. Januse překonal parádní střelou z křídla Jan Knotek, 1:2. V pokračující power play mohl vyrovnat Vyrůbalík, ale Janus jeho šanci zlikvidoval a Černý následně definitivně zajistil hostům výhru.

1. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 1:3 (0:2, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. J. Knotek (Holec) - 2. R. Hanzl (Nejezchleb, M. Hořava), 7. V. Hübl (F. Pavlík, Lukeš), 60. J. Černý (Martynek). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 4944.
Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Skrbek, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.
Litvínov: Janus - Kubát, Gula, Z. Sklenička, F. Pavlík, T. Pavelka, Sörvik - Lukeš, V. Hübl, K. Reichel - Nejezchleb, R. Hanzl, M. Hořava - Trávníček, J. Černý, Martynek - Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: