Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 1:2Hrňovy trefy zajistily Třinci body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hrňa 0 : 1
49. Hrňa 0 : 2
56. Indrák 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Třince vyhráli ve 2. kole na ledě Plzně 2:1 a naplno bodovali i podruhé v sezoně. O výsledku rozhodl trefami v první a třetí třetině útočník Erik Hrňa, jenž na západě Čech v druhé polovině minulého ročníku působil. Hráči Škody kvůli odložení 1. kola hráli první extraligový zápas, dlouho se však nemohli střelecky prosadit a gól Miroslava Indráka v 56. minutě přišel příliš pozdě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost třineckého útočníka Erika Hrni. V plzeňské brance je Matěj Machovský, před ním jeho spoluhráč David Kvasnička.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, po kombinaci druhého plzeňského útoku ovšem Svoboda zblízka pálil jen do boční sítě. Hosté zodpovědně bránili a čekali na brejky. Ve 12. minutě zaváhal na modré čáře mladík Kvasnička a explzeňský Hrňa svůj průnik úspěšně zakončil kličkou do forhendu. Indiáni chtěli rychle vyrovnat, Indrák ale během přesilové hry ve dvou šancích nepřekonal gólmana Hrubce a v 16. minutě před brankou osamocený Stach svoji příležitost prováhal. Naopak krátce před první sirénou na druhé straně málem překvapil Polanský pokusem z otočky plzeňskou jedničku Machovského.

Strážce branky Indiánů se vyznamenal v úvodu prostřední části, kdy dokázal zastavit samostatný průnik Špirka. Oceláři se poté díky přesilovce dostali do tempa a převzali otěže utkání. Růžička však před polovinou zápasu v dobré pozici zblízka minul odkrytou branku. Za chvíli v početní výhodě trefil z dorážky Špirko jen pravou tyč. Domácí si ve 30. minutě zkomplikovali situaci dvěma vyloučeními, hostům ale 70 vteřin trvající přesilovka pět na tři nevyšla. Ubráněná oslabení Indiány viditelně povzbudila, dvě vlastní přesilovky v závěru druhé třetiny však prohospodařili.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky ujel ve vlastním oslabení Lev, jeho střelu na lapačku ale Hrubec skvěle chytil. Vzápětí domácí ve velkém vedru, jež v hale panovalo, nezužitkovali další přesilovku. Ocelářům naopak ve 49. minutě vyšla dokonale, když se po Irglově nabídce trefil z pravého kruhu ranou bez přípravy znovu Hrňa. Indiáni se ve snaze snížit nadechli k náporu. Ten sice zbrzdil faul Kubalíka, po jeho návratu na led v 56. minutě ale snížil unikající Indrák v pádu na 1:2. Více než minutu trvající plzeňská závěrečná hra bez brankáře už výhru Třince neohrozila.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Indrák (Kracík, Pulpán) - 12. Hrňa (Polanský, Marosz), 49. Hrňa (Irgl). Rozhodčí. R. Čech, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Diváci: 3214.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Moravčík, D. Sklenička, Kubka, Kvasnička - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Lev, Hrnka, Johnson - F. Suchý, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, L. Galvas, Nosek - Petružálek, Špirko, Martin Růžička - Irgl, Kane, Adamský - Rákos, Kreps, Dravecký - Hrňa, Polanský, Marosz. Trenéři: Kýhos, B. Kopřiva a Mucha.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice