Hlavní obsah

Jablonec - Dukla 1:1Dukla pod vedením dočasného kouče Hynka remizovala v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Považanec 0 : 1
51. Mihálik 1 : 1
Záznam online reportáže

Jablonec

Fotbalisté Dukly remizovali v 6. ligovém kole pod vedením dočasného trenéra Jaroslava Hynka v Jablonci 1:1. Skóre ve 14. minutě otevřel hostující Jakub Považanec, po pauze srovnal Ondřej Mihálik. Severočeši po Spartě a Bohemians neporazili ani třetí pražský klub a Duklu v lize nezdolali počtvrté za sebou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Marek Hanousek z Dukly a jablonecký záložník Michal Trávník.

Článek

Oba soupeři bodovali po předchozích dvou porážkách. Jablonec má po šesti odehraných kolech na kontě osm bodů, tým z Julisky je o tři body zpět.

Jablonecký trenér Frťala kvůli pokračující marodce opět zamíchal sestavou a například záložník Jiráček nastoupil netradičně na levém kraji obrany. Jen na lavičce zůstal kapitán Hübschman.

Severočeši měli první větší šanci. V jedenácté minutě se před bránu protlačil Mihálik, ale překopl břevno. Za tři minuty nečekaně udeřili hosté. Juroška poslal přízemní centr do pokutového území a Považanec přízemní střelou protlačil balon za domácího gólmana. Slovenský záložník dal svou čtvrtou branku v české lize.

Domácí inkasovali už podvanácté v ligové sezoně, což je společně s Příbramí nejvíc v celé soutěži. Obdržený gól je viditelně zaskočil a ve zbytku první půle neměli větší příležitost.

Kouč Frťala v poločase dvakrát střídal. Zraněného stopera Beneše nahradil Kouřil a místo Trávníka přišel na hřiště útočník Doležal, který okamžitě rozhýbal domácí hru. V dobré šanci si však ukopl míč a poté těsně nedoskočil na balon.

V 51. minutě už Jablonec srovnal. Masopust na pravé straně obral hosty o míč, křížným pasem našel zcela volného Mihálika a ten technickou ranou k tyči obstřelil brankáře Radu. Devatenáctiletý středopolař se dočkal čtvrtého gólu v lize.

Dukla se po chvíli z vyrovnaní oklepala a brankáře Hrubého protáhl střelec Považanec. Za chvíli z dobré pozice střílel nad Tetour. Na druhé straně hostující gólman Rada vytáhl nad pokus střídajícího Kouřila. Nerozhodné skóre už nezměnil ani domácí Wágner, jenž v 81. minutě z otočky mířil vedle. Kouč Hynek, jenž po odchodu Jaroslava Šilhavého do Slavie dočasně převzal Duklu, tak s dejvickým celkem získal cenný bod.

6. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - Dukla Praha 1:1 (0:1)
Branky: 51. Mihálik - 14. Považanec. Rozhodčí: Franěk - Wilczek, Fišer. ŽK: V. Kubista - Štetina, Beauguel, Čajič. Diváci: 2048.
Jablonec: Hrubý - Nový, Pernica, Beneš (46. Kouřil), Jiráček - V. Kubista - Masopust, Pospíšil, Trávník (46. Doležal), Mihálik (67. Končal) - Wágner. Trenér: Frťala.
Dukla: Rada - Kušnír, Štetina, Šimůnek, Preisler - Marek Hanousek, Považanec (90. Smejkal), Tetour - Juroška (67. Čajič), Beauguel, Manzia (56. Olayinka). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata:
  0 : 1 Teplice - Č. Budějovice 0 : 1 25. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava