Hlavní obsah

Teplice - Slavia 2:2Slavistická premiéra vyšla trenérovi Šilhavému jen napůl, v Teplicích remizoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Vondrášek 1 : 0
73. Mešanovič 1 : 1
85. Mihalík 1 : 2
87. Vaněček 2 : 2
Záznam online reportáže

Premiéra na slávistické lavičce se novému trenérovi Pražanů Jaroslavu Šilhavému povedla jen napůl. Zatímco v prvním kole podzimu ještě jako kouč Dukly s Teplicemi prohrál, se sešívanými, k nimž zběhl uprostřed týdne z Julisky, v duelu 6. ligového kola na Stínadlech remizoval 2:2. Na vedoucí gól domácího Vondráška sice střídající hráči Mešanovič a Mihalík odpověděli, ale Vaněček zachránil Severočechům bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda po neproměněné šanci v Teplicích.

Článek

Dvakrát během první čtvrthodiny rozhodil nový slávistický kouč bezmocně rukama. Nejprve po jedenácti minutách, kdy hlavičkující Škoda trefil hlavou jen tyč a dorážející Van Kessel teplickou bránu přestřelil, pět minut poté zase, neboť před Grigarem se opět objevil volný Škoda, ale ani ze tří kroků nezamířil přesně.

Šilhavý, který na Stínadlech nepostavil Šventa, místo něhož dal ve středové řadě přednost Mingazovi, však rozhazoval rukama dál, protože ani on zatím Pražany živou vodou nepolil. Jejich počáteční elán vyprchal, domácí hru vyrovnali a oni měli šance ke skórování. Tu největší šest minut před přestávkou Hora, jehož dělovku Pavlenka vyrazil, další hned vzápětí, kdy pálil Fillo. Do třetice už to ale Teplicím vyšlo. Vondrášek se vydal od půlící čáry k sólu, slávističtí obránci před ním jen ustupovali, takže domácí záložník vystřelil a rána tečovaná Bílkem Pavlenku samo sebou zaskočila.

Vedení Severočechů bylo ovšem zasloužené, neboť postupně zlepšili pohyb, přidali na aktivitě, důrazu i rychlosti, jejich akce byly přímočařejší, na což nebyli Pražné schopni reagovat.

I po přestávce, kdy domácí vyráželi ze zajištěné obrany k brejkům, to platilo. Hned při prvním měl totiž možnost teplické vedení zvýšit Vaněček, ale trefil jen boční síť. Až tento moment Pražany probudil, takže převzali nad zápasem režii a kombinačním fotbalem se snažili soupeřovu defenzívu rozebrat. Jenže Škoda zase pálil vysoko nad bránu, a protože Van Kessel byl naprosto neviditelný, slávistické snažení nebezpečí nepředstavovalo.

Až příchod střídajícího Mešanoviče hru Pražanů alespoň trochu zrychlil a oživil. On to také byl, kdo se po narážečce s dalším náhradníkem Mihalíkem postaral o vyrovnání, Mihalík pak pět minut před koncem skóre otočil.

Šilhavému však nebylo přáno při premiéře Teplice porazit, neboť Vaneček se vzápětí patičkou postaral o vyrovnání, takže body se zaslouženě dělily.

6. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slavia Praha 2:2 (1:0)
Branka: 43. Vondrášek, 88. Vaneček - 72. Mešnovic, 85. Mihalík. Rozhodčí: Královec - Moláček, Antoníček. ŽK: Krob, Vachoušek -  Van Kessel. Diváci: 7113.
Teplice: Grigar - Vondrášek (87. Potočný), Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Fillo (90.+2. Kodeš), Nivaldo (79. Vachoušek) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadjui, Zmrhal - Van Kessel (64. Mešanovič), Hušbauer (84. Horák), Mingazov (46. Mihalík) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: