Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 3:1Kometa v domácí premiéře vydřela výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Trška 1 : 0
39. Knotek 1 : 1
49. Haščák 2 : 1
60. Němec 3 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili v domácí premiéře nové sezony ve 2. kole extraligy Hradec Králové až po tuhém boji 3:1 a mají na svém kontě plný zisk šesti bodů. Hokejisté Mountfieldu odehráli vyrovnanou partii, měli i více střeleckých šancí, v koncovce si však neporadili s brankářem Markem Čiliakem. Kometa využila dvě přesilovky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu. Zleva kapitán Leoš Čermák, Jozef Kováčik a autor branky Peter Trška.

Článek

Brňany hned na startu přibrzdilo čtyřminutové oslabení po vyloučení Hynka Zohorny. Početní výhodu Mountfield nevyužil, postupně ale získal územní převahu. Domácí hokejisté se dostávali jen pomalu do tempa, problémy měli při přechodu do útočného pásma. Hned první přesilovku ale Kometa zužitkovala. Dvě sekundy před návratem vyloučeného Baráka na led prostřelil od modré čáry obránce Trška brankáře Kacetla.

Hradec po inkasovaném gólu přidal na důrazu. Po chybách domácích zadáků měl několik možností k vyrovnání, koncovka byla ale hodně nepřesná. Největší šance měli Červený, jenž netrefil z boku opuštěnou branku, a Bednář, který pokus o blafák zakončil nepřesně.

Východočeši drželi vyrovnanou partii i ve druhé třetině. Chyběla jim ale produktivita při přesilových hrách. S koncovkou zápolila i Kometa, která často chybovala v defenzívě a soupeři nabízela šance ke skórování. Jednu z nich využil k vyrovnání ve 39. minutě Knotek, jemuž nechali domácí zadáci hodně prostoru ke střelbě.

Po srovnání skóre Královéhradečtí přehrávali protivníka nejen v kombinační přesnosti, ale také v rychlosti. Do defenzívy zatlačená Kometa se v úvodu třetí třetiny viditelně trápila. Ve 45. minutě měl možnost otočit výsledek při trestném střílení Potulny. Jeho pomalý pokus o blafák ale Čiliak vystihl.

Kometě dopomohla k získání ztraceného náskoku chyba protivníka, kterou Haščák pohotově potrestal. V závěru ještě Hradec nevyužil přesilovku při vyloučení Kováčika. Naopak v závěru se hosté 50 sekund před koncem ve vlastním oslabení pokusili ještě o power play, vítězství Brna však pečetil střelou do prázdné branky Vojtěch Němec.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 15. Trška (L. Čermák), 49. Haščák (Štencel, O. Němec), 60. V. Němec (O. Němec) - 39. T. Knotek (Dej). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Gebauer, Lederer.Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - Haščák, V. Němec, H. Zohorna - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Vincour, J. Hruška, Zaťovič - Vondráček, L. Čermák, Dočekal. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Plášil, Vydarený, Barák - Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Bulík, T. Knotek, Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín