Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 3:6Zlín dosáhl na první výhru v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vlach 0 : 1
25. Podešva 0 : 2
30. Honejsek 0 : 3
31. Lukeš 1 : 3
35. Honejsek 1 : 4
41. Bukarts 1 : 5
46. Hübl 2 : 5
48. Trávníček 3 : 5
59. Vlach 3 : 6
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Zlína uspěli po výsledku 6:3 ve 2. kole extraligy v Litvínově a připsali si tak první vítězství v nové sezóně. Hosté vedli v polovině utkání už 3:0, po dvou gólech v dresu Beranů zaznamenali útočníci Roman Vlach a Antonín Honejsek, jenž přidal navrch i asistenci.

Článek

Již po 26 vteřinách chyboval v rozehrávce Gula, Říčka mu puk ukradl z hokejky, na Januse si ovšem nepřišel. Stejně dopadl s ranou od modré čáry i Marušák. Na druhé straně prověřil Kašíka Pavlík a o dorážku se pokoušeli Reichel s Lukešem, ovšem i hostující brankář se vyznamenal a všechny příležitosti zmařil.

V osmé minutě hráli domácí téměř dvě minuty dvojnásobnou početní výhodu, ovšem skvělého Kašíka nedokázali propálit. A přišel trest. Ve 13. minutě střílená přihrávka od Vlacha skončila až za překvapeným Janusem a Zlínští šli do vedení. V závěru první části vymyslel pěknou přihrávku na Hořavu Hanzl, Kašík byl však u své tyčky včas.

Druhé dějství opanovali hosté. V 25. minutě předvedli rychlý přechod do útoku, Kubiš s Podešvou si rychle vyměnili puk a Podešva neomylně zakončil střelou do horního rohu. Poté se řítil na Januse obránce Bořuta, Reichel ho však zastavil nedovoleně a následovalo trestné střílení. Bořuta s ním naložil prachbídně, když trefil pouze Janusovy betony.

Litvínov se do šance dostal až v přesilové hře zásluhou Nejezchleba, Kašík svůj tým opět podržel a dal tak základ třetí brance v podání Honejska, jehož výtečným pasem našel Okál. Severočeši vstřelili první branku na svém stadionu v nové sezóně až po polovině utkání. Sörvik se na modré neunáhlil se střelou, počkal si, až si Lukeš najde ideální pozici a poté ho vybídl přesným pasem ke vstřelení branky. Místo náporu ovšem přišla čtvrtá branka v domácí síti a opět se o ni postaral Honejsek.

Do třetí třetiny nastoupil místo Januse Halász a již po 20 vteřinách lovil puk ze sítě: Říčkovo nahození tečoval Bukarts. V 46. minutě uháněl na Kašíka Hübl a i přes dotírajícího obránce se dokázal bekhendem prosadit. O dvě minuty později dorazil Kokešovu střelu Trávníček a rázem to bylo pouze o dvě branky.

Litvínovští se sice snažili s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat, ovšem Kašík byl proti a ve svém brankovišti postavil zeď. V závěrečných minutách odvolali domácí brankáře, ale místo kontaktní branky přišla pojistka z Vlachovy hole, který trefil prázdnou branku a pečetil na 6:3.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 3:6 (0:1, 1:3, 2:2)
Branky a nahrávky: 31. Lukeš (Sörvik, V. Hübl), 46. V. Hübl (K. Reichel, T. Pavelka), 48. Trávníček (Kokeš, J. Černý) - 14. Roman Vlach (O. Veselý, Honejsek), 25. Podešva (Kubiš, Matějíček), 30. Honejsek (Okál, Blaťák), 35. Honejsek (Podešva), 41. Bukarts (Říčka, Kotvan), 59. Roman Vlach. Rozhodčí: Hribik, Krob - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 4523.
Litvínov: Janus (41. Halász) - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, T. Pavelka, Sörvik, od 41. navíc Kokeš - K. Reichel, V. Hübl, Lukeš - M. Hořava, R. Hanzl, Nejezchleb - Martynek, J. Černý, Trávníček - Jurčík, M. Hanzl, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Podešva, Kubiš - J. Šťastný, Chytil, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata: