Hlavní obsah

Hradec Králové - Karlovy Vary 4:0Hokejisté Hradce poprvé vyhráli, Vary jsou stále bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Šimánek 1 : 0
16. Dej 2 : 0
27. Jarůšek 3 : 0
31. Kukumberg 4 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové se ve 3. kole extraligy dočkali prvního vítězství. Jeden z favoritů soutěže porazil jednoznačně Karlovy Vary 4:0. Gólem a dvěma asistencemi se o to zasloužil reprezentační útočník Richard Jarůšek, Ondřej Kacetl vychytal čisté konto. Poražení Západočeši zůstávají po třech zápasech stále bez bodu a na chvostu tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Střelec Jiří Šimánek (uprostřed) z Hradce Králové oslavuje se spoluhráčim gól proti Varům.

Článek

V první třetině byli přitom aktivnější hosté, soupeř hrál ale efektivněji. První gól dal hned z první střely na bránu zkušený Šimánek. Místo toho, aby z rohu kluziště nahrál, zkusil vystřelit prakticky z nulového úhlu a brankář Závorka si srazil puk do brány.

Hosté se tlačili do útoku, jasnou šanci měl Skuhravý, jenže v 16. minutě ujeli domácí. Dej naznačil přihrávku, místo ní ale trefil horní roh branky.

Druhá třetina už se odehrála podle hradeckého scénáře. A rovněž v této části vstřelili domácí dvě branky. Ve 27. minutě skóroval po výjezdu od zadního mantinelu Jarůšek. Po přestupu z Mladé Boleslavi to byl jeho první gól v dresu Mountfieldu. O čtyři minuty později navíc Hradec přidal další branku. Domácí se dostali do přečíslení, po němž Dej připravil jasnou pozici pro spoluhráče Kukumberga.

Třetí část byla velmi vyrovnaná. Domácí bránili a čekali na možnost jít do rychlého protiútoku. Velkou šanci měl například Džerinš, centr prvního útoku, který však namířil z dobré pozice nad bránu. I tak domácí poměrně bez problémů zápas s outsiderem extraligy zvládli.

3. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Energie Karlovy Vary 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šimánek (Potulny), 16. Dej (Köhler, Kukumberg), 27. Jarůšek (Šimánek), 31. Kukumberg (Dej, Jarůšek). Rozhodčí: Hejduk, Krob - Barvíř, J. Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3544.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Plášil, Vydarený, Barák - Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Bulík, T. Knotek, Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Karlovy Vary: Závorka (31. Honzík) - Sičák, Dujsík, Harant, Šidlík, Benák, T. Dvořák, Weinhold - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rachůnek - Stloukal, Matuš, T. Rohan - Gorčík, Kindl, Vachovec - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: