Hlavní obsah

Brno - Ml. Boleslav 5:1Kometě pomohly k vítězství nad Boleslaví tři využité přesilovky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Vampola 0 : 1
20. Kvapil 1 : 1
23. Němec 2 : 1
30. Erat 3 : 1
46. Erat 4 : 1
50. Zaťovič 5 : 1
Záznam online reportáže

Tři využité přesilovky pomohly hokejistům Komety Brno ve třetím kole extraligy k vítězství 5:1 nad Mladou Boleslaví a také k udržení prvního místa v tabulce. Dvěma brankami a jednou asistenci se v brněnském týmu blýskl Martin Erat. Boleslav už druhé utkání za sebou vyšla bodově naprázdno a v tabulce klesla na jedenácté místo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek

Mladá Boleslav bez své opory Klepiše přitom přehrávala v úvodních minutách protivníka větší dravostí, rychlostí i přesností. Aktivní Středočeši svoji aktivitu potvrdili úvodním gólem. Volný Vampola vybruslil v 5. minutě z prostoru za brankou před Čiliaka, jenž na jeho střelu po ledě nestačil reagovat.

Nepříznivý stav Brňany zaskočil, na chvíli ztratili koncentraci a defenzivními chybami nabídli soupeři další dvě gólové šance. Největší měl Hyka, který sólový nájezd neproměnil.

Z šoku se postupně Brňané vzpamatovali, získali územní převahu. K ní jim dopomohly časté fauly protivníka. V závěru prvního dějství v přesilovce Kvapil střelou do horního růžku vyrovnal.

Od druhé třetiny už převzala režii zápasu pevně do svých rukou bojovně hrající Kometa, která těžila z většího důrazu v osobních soubojích i rychlého přechodu do protiútoků. Druhý gól Vojtěcha Němce potvrdilo až video, brankář Lukáš chytl kotouč do lapačky za brankovou čárou. Hosté už nehýřili útočnou aktivitou z úvodu utkání, většinou se jen bránili a vyráželi pouze do brejků, které pochytal brankář Čiliak.

Také třetí branka Brna padla v přesilovce, ve 30. minutě střelu obránce obránce Štencela od modré čáry před gólmanem Lukášem tečoval Erat. V závěru druhé třetiny se ještě mohla Boleslav vrátit do zápasu, 78 sekund dlouhou přesilovku pět na tři ale nezužitkovala.

Navíc se už hosté nezmohli a v poslední třetině Kometa definitvně potvrdila vítězství dalšími dvěma góly Erata a Zaťoviče. Po páté brance nahradil v 50. minutě Lukáše v boleslavské brance Fin Tarkki, který si tak připsal premiérový start v české extralize.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - BK Mladá Boleslav 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. M. Kvapil (M. Erat, Štencel), 23. V. Němec (J. Hruška), 30. M. Erat (Štencel, M. Kvapil), 46. M. Erat (Nečas), 50. Zaťovič (V. Němec, Haščák) - 5. Vampola (T. Voráček, Orsava). Rozhodčí: R. Čech, Hradil - Kotlík, Zíka. Vyloučení: 5:10. Využití: 3:0. Diváci: 7503.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, Vágner - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, J. Hruška, Dymáček - Dostálek. Trenéři: Zábranský, Pokorný, Pešout a Haken.
Mladá Boleslav: Lukáš (50. Tarkki) - Stříteský, T. Voráček, Trončinský, Štich, Hanzlík, Pastor - Pacovský, Urban, Pospíšil - Orsava, Vampola, Žejdl - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Ďurač, Jonák. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: