Hlavní obsah

Karabach - Liberec 2:2Místo radosti smutek. Liberec přišel o vítězství v nastaveném čase

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Sýkora 0 : 1
7. Michel 1 : 1
68. Baroš 1 : 2
93. Sadygov 2 : 2
Záznam online reportáže

Baku

Fotbalisté Liberce byli v základní skupině J Evropské ligy blízko k cennému pohárovému skalpu. Ještě v 90. minutě totiž v Dalga Aréně v Baku vedli nad ázerbájdžánským mistrem Karabechem, když se prosadil rekordní brankou Sýkora a pak i kapitán Baroš. Severočeši však nakonec o výhru přišli. Ve třetí minutě nastavení se totiž prosadil Sadygov a zařídil konečnou remízu 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zoufalý Milan Baroš ze Slovanu Liberec.

Článek

Utkání začalo obrovským šokem pro domácí. Hned po rozehrání prošel kapitán Baroš před šestnáctku domácích, míč se vzápětí dostal k Sýkorovi, který ho uklidil k tyči. To všechno za 10 vteřin! V historii Evropské ligy rychlejší gól nikdy nepadl.

Téměř sedmitisícový stadión ztichl, byl slyšet pouze hlouček libereckých fanoušků na hlavní tribuně. Horkokrevní domácí příznivci si to však záhy vynahradili. Při rohovém kopu v 7. minutě neuhlídala hostující obrana Michela, který zblízka hlavou překonal Dúbravku - 1:1.

Ofenzivní partie pokračovala, útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Postupem času získával navrch Karabach. Ve 24. minutě utekl po pravé straně Medveděv, v solidní pozici hlavičkující Dani branku minul. Poté vystrašil Dúbravku ránou z 30 metrů Garajev.

V závěru první půle Slovan pod tlakem

V 38. minutě po signálu z rohového kopu pálil z voleje z hranice velkého vápna kapitán Sadygov, Dúbravka výtečně vyrazil. Dorážející Michel stál v ofsajdu, navíc přestřelil. To už se Slovan ocitl pod tlakem, k ohrožení branky výborného soupeře se dlouhé minuty nedostal. Ztrácel i lehké míče, ve vzduchu visel druhý gól domácích.

Ti rychlými akcemi na jeden, dva doteky překonávali snadno střed hřiště, dostávali se do častých přečíslení. Do přestávky z nich nic nevytěžili. I díky výbornému Latkovi, který podle očekávání nahradil na stoperu zraněného kapitána Lukáše Pokorného.

Po změně stran pokračoval Karabach zprvu v tlaku, v rychlém sledu zahodil dvě velké šance. Nejdřív čas ke střele prováhal Michel, vzápětí famózní Dúbravka vychytal Reynalda, který se před ním objevil sám.

Baroš nejdřív zahrozil, pak skóroval

V 58. minutě ale mohl jít Liberec podruhé do vedení. Po přímém kopu zakončoval zblízka Baroš, jenže skvělý zákrok předvedl i domácí brankář Šehič. To už se opět hrálo nahoru - dolů, Slovan hru postupně vyrovnal. V 62. minutě se perfektně ve vápně uvolnil Sýkora, přihrál Vůchovi, bohužel toho tělem odstrčil Sadygov. Vzápětí ze vzduchu zahrozil agilní Baroš.

A skvělá desetiminutovka Slovanu vygradovala gólem Baroše! Šehič pouze vyrazil Vůchův volej před sebe, Baroš ze dvou kroků s přehledem zavěsil - 1:2. Zaskočení domácí dlouho nedokázali najít odpověď, nakonec se jim to ale přece jen podařilo. Ve třetí minutě nastavení z avizovaných čtyř zahráli domácí rohový kop nakrátko, míč se dostal na hranici velkého vápna k Sadygovi, který střelou s odrazem o zem nedal Dúbravkovi šanci.

Utkání skupiny J 1. kola základních skupin fotbalové Evropské ligy:
FK Karabach - Slovan Liberec 2:2 (1:1)
Branky: 7. Míchel, 90.+3 Sadygov - 1. Sýkora, 68. Baroš. Rozhodčí: Klossner - Zeder, Wicht - Bieri, Amhof (všichni Švýc.). ŽK: Agolli, Míchel - Vůch.
Karabach: Šehič - Medveděv, Junuszade, Sadygov, Agolli (86. Madatov) - Míchel, Garajev (76. Ismajilov), Richard Almeida - Dani Quintana, Ndlovu (66. Muarem), Reynaldo. Trenér: Gurbanov.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák - Folprecht, Breite - Bartl (65. Karafiát), Sýkora (85. Nitrianský), Vůch - Baroš (75. Súkenník). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: