Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 3:2Vítkovice obrátily zápas s Hradcem a slaví první tříbodovou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Roman 1 : 0
29. Jarůšek 1 : 1
32. Pavlík 1 : 2
37. Szturc 2 : 2
39. Klok 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili ve 4. kole extraligy na domácím ledě Hradec Králové 3:2 a zaznamenali premiérové tříbodové vítězství v ročníku. Ostravané obrátili zápas z nepříznivého stavu 1:2 góly Romana Szturce a Lukáše Kloka v závěru druhé části. S Východočechy uspěli ve vzájemných duelech po třech porážkách za sebou.

Článek

Ani třetí domácí zápas Vítkovice neporušily tradici vedoucího gólu. Nově sestavená elitní formace o sobě dala vědět poprvé ve 12. minutě: Květoň objel branku, nahodil před ní puk a Roman na brankovišti dorazil.

Hosté ale byli přinejmenším vyrovnaným soupeřem a jejich nátlakový způsob hry podpořený dobrým bruslením činil Vítkovicím potíže. Bartošák se dvakrát vyznamenal proti Knotkově bekhendu a opakovaným pokusům Deje. Vcelku svižný hokej mohl gólem okořenit i domácí Zdráhal, ale jeho otočku chytil Kacetl.

Podruhé už Vítkovice náskok nepustily

Do půlky zápasu šlo vše jako přes kopírák. Vítkovice i v třetím domácím utkání zaspaly druhou část, a než se vzpamatovaly, ve vedení byl soupeř. Jarůšek totiž zakončil v přesilovce rychlou souhru hradeckého kvintetu trefou po ledě a v 32. minutě otočil stav Pavlík, jehož doklepnutí musel rozsoudit videorozhodčí. Balán však podle něj puk vyhodil z domácí brány už zpoza brankové čáry.

Domácí pak díky tyčce přestáli šanci Potulneho a v závěru druhé dvacetiminutovky se vzepjali k obratu. Szturc zachoval ve vyložené možnosti ledové nervy, stahovačkou oklamal obránce a bekhendem pak i brankáře Kacetla. A ještě do přestávky se trefil švihem od modré čáry i mladý obránce Klok.

Pracně vydřený náskok už tentokrát Ostravané nepustili. Naopak jejich triumf mohli pojistit Květoň a Szturc, ale Kacetl byl proti. Východočeši v závěru několikrát soupeře zatlačili, ale Bartošák několik dorážek a pokusů zblízka kryl.

HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Roman (D. Květoň, Olesz), 37. Szturc (P. Zdráhal), 39. Klok (Kurovský, Sloboda) - 29. Jarůšek (T. Knotek, Šimánek), 32. R. Pavlík (Vydarený, T. Knotek). Rozhodčí: Čech, Mrkva - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5, navíc Štajnoch (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3302.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec - Olesz, Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Kolouch, Szturc - Vandas, Balán, E. Němec - Tomi, Illéš, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Gregorc, Štajnoch, Dietz, Pláněk, Vydarený - Bednář, Džerinš, Červený - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Dej - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: