Hlavní obsah

Plzeň - Brno 3:6Kometa díky čtyřem trefám v první třetině vyhrála v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Čermák 0 : 1
6. Kvapil 0 : 2
9. Stach 1 : 2
9. Dočekal (trestné střílení) 1 : 3
14. Dočekal 1 : 4
35. Kubalík 2 : 4
46. Zaťovič 2 : 5
56. Yellow Horn 3 : 5
60. Čermák 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté brněnské Komety vyhráli ve 4. kole na ledě Plzně 6:3 a připsali si již čtvrtou tříbodovou výhru za sebou. O svém prvním triumfu na západě Čech po třech předchozích porážkách ve vzájemných duelech rozhodli hosté už během prvních 14 minut, kdy čtyřikrát skórovali. Blýskl se Martin Dočekal, jenž ke dvěma trefám přidal asistenci. Dva góly v dresu vítězů dal i Leoš Čermák.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Rozhodčí uklidňují potyčku před brankou Komety.

Článek

Indiáni naopak nevstoupili do nového ročníku ideálně a po třech odehraných zápasech čekají na bodový zisk.

Domácí chtěli konečně po dvou porážkách uspět a začali aktivně. Gólman Komety Čiliak ale ve čtvrté minutě zastavil pokusy Svobody i Stacha. Z protiútoku Ondřej Němec při přečíslení dvou na jednoho vypálil pouze do boční sítě. V páté minutě ovšem Machovského překvapil nahozením od modré čáry Čermák a o pouhých 79 vteřin později poslal Kometu po spolupráci s Eratem do dvoubrankového vedení Kvapil. Plzeňský kouč na to zareagoval nasazením náhradníka Polívky a v deváté minutě se po přihrávce Svobody povedlo premiérovou trefou v barvách Indiánů snížit Stachovi na 1:2.

Yellow Horn se poprvé trefil za Plzeň

Vzápětí Kubalík zblízka v dobré pozici mířil nad. Na druhé straně podrazil Pulpán unikajícího Dočekala a ten z trestného střílení se štěstím překonal Polívku. Ve 14. minutě potrestal další zaváhání domácí defenzivy opět Dočekal, když přesně vypálil zápěstím z levého kruhu. Nepříznivý stav 1:4 mohli Indiáni rychle snížit, během víc než minutové přesilovky čtyři na tři ale Kubalík trefil jen tyč a Johnsona skvěle vychytal Čiliak. Krátce před první sirénou se zaskvěl i jeho protějšek Polívka, jenž vyrazil střelu před brankou nekrytého Zaťoviče.

Do prostřední části domácí doslova vlétli, táhlý pokus Yellow Horna však orazítkoval jen tyč a Moravčíkovu střelu z mezikruží zlikvidoval Čiliak. V polovině utkání si Kometa zkomplikovala situaci množstvím vyloučení. Indiáni ale nápor nevyužili, v největší příležitosti neuspěl ve 31. minutě pronikající Hrnka. Až o čtyři minuty později během další početní výhody snížil na 2:4 Kubalík. Domácí poté ve snaze o kontaktní gól riskovali směrem dopředu, Dočekal je však v samostatném úniku nepotrestal.

Do závěrečné dvacetiminutovky nastoupil místo indisponovaného Čiliaka do brankoviště Komety Vejmelka a záhy se musel včas přesunout proti nebezpečnému voleji Svobody. Ve 45. minutě si mladý gólman poradil i se střelou Kracíka z bezprostřední blízkosti a za chvíli udeřilo na druhé straně. Po přesné nabídce Haščáka zpoza branky totiž přidal z mezikruží pátý a uklidňující gól hostů Zaťovič.

Utkání se poté spíše dohrávalo. Přesto necelých pět minut před koncem v pádu zahrozil Yellow Horn svojí první plzeňskou trefou na 3:5, ale v 59. minutě uzavřel skóre přesilovkovou trefou Čermák.

HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 3:6 (1:4, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Stach (T. Svoboda), 35. D. Kubalík (Kracík), 56. Yellow Horn (Koreis) - 5. L. Čermák (J. Káňa II, Dočekal), 6. Kvapil (M. Erat, Nečas), 9. Dočekal z trest. střílení, 14. Dočekal (J. Káňa II), 46. Zaťovič (Haščák, V. Němec), 59. L. Čermák (J. Káňa II). Rozhodčí: Hodek, Krob - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc Kováčik (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3524.
Plzeň: Machovský (6. Polívka) - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Stach, T. Svoboda - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Schleiss, Hrnka, Lev - Yellow Horn, Koreis, Johnson. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Brno: Čiliak (41. Vejmelka) - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, J. Hruška, Dymáček - Vondráček. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.

Reklama

Související témata: