Hlavní obsah

Karlovy Vary - Olomouc 3:1Karlovy Vary a kouč Tlačil po výhře nad Olomoucí poprvé slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Flek 1 : 0
12. Sičák 2 : 0
24. Fořt 2 : 1
35. Skuhravý 3 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 4. kole extraligy Olomouc 3:1. Energie udělala velký krok k úspěchu hned v první třetině, kterou vyhrála 2:0. Dosáhla tak na své vůbec první body v nové sezoně, z první extraligové výhry ve službách Západočechů se raduje i trenér Jan Tlačil, jenž mužstvo během léta převzal.

Článek

Od úvodního vhazování byla na domácích vidět snaha o bodový zisk. Po celé úvodní dějství bylo mladé mužstvo Energie u všeho dříve než hosté z Olomouce. Když dvě úvodní přesilovky skončily z obou stran bez brankového efektu, byli to Karlovarští, kdo se radoval jako první ze vstřelené branky. V osmé minutě po rychlém protiútoku prostřelil Konráda střelou z pravého křídla Flek.

Úvodní branka dodala hráčům z lázeňského města větší klid na hokejky a při vyloučení Knotka se ve 12. minutě střelou od modré čáry podruhé trefil Sičák. Hanákům v této fázi hry nepomohla ke zkorigování výsledku ani zvýšená aktivita na konci první třetiny.

Zvýšená aktivita Mory přinesla snížení ve 24. minutě, když se po chybě Benáka na modré čáře dostal k puku Fořt a střelou zápěstím z mezikruží nedal Honzíkovi šanci. Severomoravané svou další snahu o korigování pro ně nepříznivého výsledku sráželi častými vyloučení - poměr vyloučených ve druhé části byl 0:6, z toho dvakrát to bylo za příliš mnoho hráčů na ledě.

Skuhravý vrátil dvoubrankový náskok

Z šesti nabídnutých přesilových her však Západočeši využili pouze jednu, když ve 35. minutě dloubáčkem v brankovišti přehodil Konráda Skuhravý a navýšil tak skóre opět na dvoubrankový rozdíl. Za domácí mohl ještě zvýraznit vedení Tomeček, ale jeho střela doklouzala pouze na brankovou čáru hostující branky.

V závěrečné třetině začala Olomouc napadat domácí již v jejich obranném pásmu a vytvářela si tlak. Velkou příležitost si vytvořil Tomáš Mikúš, který však zblízka nedokázal překonat dnes výborného Honzíka. Když Karlovarští přežili největší tlak mezi 53. a 56. minutou, mohli se díky své bojovnosti a rovněž zásluhou nedisciplinovanosti Hanáků radovat z prvních tří bodů v tomto extraligovém ročníku.

HC Energie Karlovy Vary - HC Olomouc 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Flek (Harkabus, T. Dvořák), 12. Sičák (Baránek, T. Rachůnek), 35. Skuhravý (V. Tomeček, Vachovec) - 24. Fořt. Rozhodčí: Šír, Souček - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:10. Využití: 2:0. Diváci: 2613.
Karlovy Vary: Honzík - Baránek, Sičák, Dujsík, Harant, T. Dvořák, Benák - Kindl, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Stloukal, T. Rohan - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Skladaný, J. Mikúš, T. Mikúš - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: