Hlavní obsah

Příbram - Teplice 3:2Příbram utnula bezgólový rekord a dočkala se první výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Vaněček 0 : 1
34. Majtán 1 : 1
73. Vaněček 1 : 2
85. Brandner 2 : 2
90. Mahmutovič 3 : 2
Záznam online reportáže

Souboj nejhoršího útoku s nejlepší obranou na hřištích soupeřů vyzněl u říčky Litavky nakonec pro Příbram. Domácí utnuli svůj smutný rekord a po 701 minutě dali v lize gól. Navrch přidali další dva a po vítězství 3:2 se radují z prvních bodů v sezóně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Tomáš Vondrášek z Teplic, Aidin Mahmutović z Příbrami a Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek

Necelých deset minut vydržela na promoklém trávníku domácím aktivita. Když z vybojovaného rohu neudělali opět nic, jako by si řekli, že to znovu nepůjde a iniciativu přenechali soupeři. Teplice zareagovaly rychle. Tři rohy jim nevyšly, ale ten čtvrtý už ano. Krob z pravé strany posadil balón přesně na hlavu nekrytého Vaněčka a Hruška už se jen bezmocně ohlédl ke vzdálenější tyči, u níž míč rozvlnil síť.

Majtán ukončil gólový půst

Příbram mohla vyrovnat z trestného kopu, ale Ferrarova technická střela přeletěla břevno, navíc Grigar měl situaci pod kontrolou. O pár minut později vypálil za hranicí šestnáctky Majtán, ale míč prolétl kolem tyče o pár centimetrů z její vnější strany. Mezi tyče se nevešel ani Trappův dalekonosný pokus. Jinak ale pokračovala příbramská nemohoucnost, bez náznaku šance nebo vůbec rychlejší akce. Hosté naopak hrozili rychlými kombinačními akcemi, navršovali počet rohových kopů a zkoušeli střílet ze všech pozic. Jedna rána Vaněčka jen těsně minula levý horní roh Hruškovy branky.

A pak to přišlo! Pilík kopal ve 35. minutě rohový kop z levé strany. Borek od vzdálenější tyče vrátil míč před branku, následná Rezkova hlavička se odrazila od břevna, Jiránek z úhlu balón napálil před branku, kde ho Majtán zblízka tečoval do sítě. Příbram dala po 701 minutě v lize gól. Podzimní čekání ukončila po rekordních 574 minutách! Teplice poprvé na podzim dostaly gól na hřišti soupeře. Dále ale byly fotbalovější a nebezpečnější, ale do konce poločasu už bránu netrefily.

Neuznaný gól a Vaněčkův trest

Příbram vstoupila do druhé půle aktivně. Jako by si v šatně domácí vzpomněli, že se dá i kombinovat. Hru oživil střídající Laňka. Na fotbal domácích, kteří jezdili „po zadku" se dalo i koukat. Zůstal však problém, jak dostat míč před bránu přes urostlé a rychlé teplické stopery. Snaha byla odměněna v 54. minutě, kdy Jiránek po centru Rezka a hlavičce Treglera dostal míč do sítě. Hlavní sudí Zelinka ho však po konzultaci s asistentem Pochylým neuznal. Jiránek podle něj hlavou trefil nechtěně vlastní ruku a ještě dostal žlutou kartu.

Hosté ztráty koncentrace domácích málem využili, ale proti byl Hruška, který se střelou Kučery poradil. Tlak domácích pokračoval a po dalším závaru a hlavičce Treglera zachraňoval na brankové čáře Jeřábek. Příbramský stoper měl po rohovém kopu Rezka na hlavě další šanci, ale tentokrát nemířil přesně.

Mahmutovič dokonal obrat

Teplice vzápětí nabídly pohlednou rychlou akci na jeden dotek, na jejímž začátku byl Hora, Vachoušek přiťukl míč Vaněčkovi, který zblízka prostřelil Hrušku. Příbram nešla do kolen, dál bojovala a dočkala se vyrovnání, když se trefil po Pilíkově rohu Brandner, který byl na hřišti půl minuty. To nebylo vše. Další náhradník, exteplický Mahmutovič, v nastavení dokonal velký příbramský obrat.

1. FK Příbram - FK Teplice 3:2 (1:1)
Branky: 34. Majtán, 85. Brandner, 90.+2 Mahmutovič - 14. a 73. Vaněček. Rozhodčí: Zelinka - Pochylý, Peřina. ŽK: Trapp, Jiránek, Majtán - Krob, Fillo.
Příbram: Hruška - Ferrara (46. Laňka), Jiránek, Tregler, Krameš - Pilík, Pecháček (84. Brandtner), Rezek, Borek (78. Mahmutovič), Trapp - Majtán. Trenér: Rada
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, Jeřábek, Krob - Hora, Ljevakovič, Kučera, Fillo, Nivaldo (61. Vachoušek) - Vaněček (86. Potočný). Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: