Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 3:2Olomouc porazila Spartu a přeskočila Pražany v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Strapáč 1 : 0
16. Kudrna 1 : 1
37. Ostřížek 2 : 1
47. Knotek 3 : 1
56. Vrána 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce porazili v 5. kole extraligy Spartu 3:2 a po třetí výhře v sezoně se posunuli v tabulce před svého dnešního soupeře. Hanákům k úspěchu pomohly dvě využité přesilové hry, Sparta tak poprvé nebodovala a klesla na páté místo.

Článek

Hned v úvodu hráli hosté přesilovku po faulu Škůrka, ale zahrozili spíše domácí. Pozornost Novotného, který dostal poprvé v sezoně šanci v brance Sparty, vyzkoušel Herman.

Náhradník Pöpperleho poté zlikvidoval pokus Vyrůbalíka, ale v 9. minutě již kapituloval. V přesilovce jej překonal pohotovou a přesnou střelou Strapáč. Sparta mohla okamžitě vyrovnat, Ihnacaka ale vychytal Konrád.

Pět minut před koncem už Konrádovi prošla střela Ružičky, ale naštěstí pro domácí se zastavila na brankové čáře a Laš stačil puk odehrát do bezpečí. O minutu později však již hosté vyrovnali. Agilní Kudrna objel branku a rychlou střelou překonal Konráda.

Kohoutů se zúžení sestavy vyplatilo

Druhá část začala přesilovkami na obou stranách, ale bez vážnějších šancí. Bojovné utkání v polovině okořenila menší bitka Strapáče s Emingeremem, která skončila remízou.

Od poloviny zápasu už hráli Kohouti jen na tři formace a zúžení sestavy se jim vyplatilo. Ve 37. minutě vystřelil z křídla Holec, Ostřížek si našel vyražený puk a přesnou trefou pod horní tyč poslal svůj tým do vedení.

Hned na začátku třetí třetiny mohl zvýšit vedení Olomouce Knotek, po objetí branky ale nesrovnal své zakončení mezi tyče. Sparta odpověděla dělovkou Čajkovského a dorážkou Cingela. Konrád se vyznamenal i po ráně Uhera a Ihnacaka si vychutnal efektním "semaforem". Další důležitý zákrok slovenského reprezentanta přišel po Netíkově pokusu.

K výhře poté domácí přiblížila další využitá přesilovka, ve které Knotek dorazil za Novotného Vyrůbalíkovu střelu. Snížit mohli Formana a Švrček, Konrád ale svůj tým podržel. V 56. minutě jej sice překonal olomoucký odchovanec v dresu Sparty Vrána, v nervózním závěru však Hanáci výhru již udrželi.

HC Olomouc - HC Sparta Praha 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Strapáč (Staněk, Houdek), 37. Ostřížek (Holec), 47. J. Knotek (Vyrůbalík) - 16. Kudrna (Černoch), 56. Vrána (Švrček). Rozhodčí: Pešina, Krob - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 8:8. Využití: 2:0. Diváci: 5112.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian - Jergl, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Sparta Praha: Novotný - Čajkovský, Barinka, Eminger, Mikuš, Kalina, Švrček, Piskáček - Ihnacak, Vrána, Klimek - Forman, Uher, Ružička - Netík, Pech, Kumstát - Kudrna, Cingel, Černoch. Trenéři: Moták a Veber.

Reklama

Související témata: