Hlavní obsah

Hradec Králové - Pardubice 8:2Hradec Králové deklasoval ve východočeském derby Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kaut 0 : 1
7. Čáp 1 : 1
8. Potulny 2 : 1
9. Kukumberg 3 : 1
20. Jarůšek 4 : 1
22. Džerinš 5 : 1
25. Gregorc 6 : 1
42. Bárta 6 : 2
51. Dietz 7 : 2
55. Bednář 8 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové deklasovali v 5. kole extraligy Pardubice 8:2. Mountfield rozhodl východočeské derby již v první třetině, ve které překonala brankáře soupeře čtyřikrát. Velkou zásluhu na výhře domácích měl kapitán Jaroslav Bednář, který si vedle gólu připsal i tři asistence. Pardubice tak i nadále čekají na premiérový bodový zisk a v tabulce jsou poslední.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hokejistů Hradce Králové - ilustrační foto

Článek

Na začátku derby se udála chvíle, kdy se oba tábory fanoušků, byť se bytostně nenávidějí, shodly. S kariérou se totiž rozloučil hradecký odchovanec Kudrna, který devět sezóny strávil v dresu Pardubic.

To však byl vzácný moment, jinak se hrálo hned od úvodu urputně. Hráči se sráželi, postrkovali. Na začátku byly lepší Pardubice a nápor také využily. Kaut nejprve ve 3. minutě Kacetla nepřekonal po přihrávce od zadního mantinelu, ale za pár vteřin už se trefil.

Dobrá nálada hostů však trvala jen necelé čtyři minuty. Pak přišla hradecká smršť. Mountfield dal v rozmezí čtyřiasedmdesáti vteřin tři góly. Nejprve vyrovnal ostrou ranou po ledě obránce Čáp, v 8. minutě nestřelil hradecký obránce Pláněk puk na zadní mantinel, kotouč přiletěl k Potulnymu a Američan otočil skóre na domácí stranu. Následně využil chybu gólmana Štěpánka Köhler, nahrál Kukumergovi a ten z úhlu trefil prázdnou branku.

Dynamo bylo od té chvíle na dně, do branky přišel Maxwell. Hradec hosty chvílemi doslova drtil, čtvrtý zásah pak přišel v poslední minutě. Jarůšek obral na modré čáře váhajícího beka Ovčačíka, jel sám na Maxwella a trefil horní roh branky.

Pardubický zmar neskončil ani na začátku druhé třetiny, kdy dali domácí další dvě branky během tří minut. Prosadili se v přesilovkách. Nejprve ve 22. minutě nahrával Džerinš křížem přes útočné pásmo a hostující obrana puk srazila za Maxwellova záda. Pro lotyšského útočníka to byl první gól za Hradec, stejně jako pro slovinského zadáka Gregorce, který ve 25. minutě zvýšil střelou od modré čáry na 6:1.

Hosté byli většinu času bezradní, do dvou šancí se však dostali. V obou případech ujeli při hradecké přesilovce, jenže Kacetl zastavil Hodgmanův blafák a poradil si i s Kautovým pokusem při úniku dvou proti jednomu.

Třetí třetina začala pardubickým snížením. Ve 42. minutě, v přesilové hře, skóroval po bleskovém objetí brány Bárta. Pardubičtí se sice snažili s nepříznivým stavem pohnout, ale do větších šancí se nedostávali. Naopak jim ve 46. minutě ujel útočník Červený, byl faulován a vysloužil si trestné střílení. Při něm ale proti Maxwellovi neuspěl. Jenže v 51. minutě ve výhodě trefil přesně k tyči od modré čáry obránce Dietz. Výsledek derby, které nebylo poprvé od návratu Hradce do extraligy v roce 2013 vyprodané, dotvořil gólem hradecký lídr Bednář.

5. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Čáp (Bednář, Džerinš), 8. Potulny (Pláněk, Vydarený), 9. Kukumberg (Köhler), 20. Jarůšek, 22. Džerinš (Gregorc), 25. Gregorc (Bednář), 51. Dietz (Bednář, Štajnoch), 55. Bednář (Džerinš, Gregorc) - 3. T. Kaut (Ščotka, Rapáč), 42. Bárta (Hodgman). Rozhodčí: Lacina, Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. Diváci: 6343.
Hradec Králové: Kacetl - Štajnoch, Gregorc, Čáp, Dietz, Pláněk, Vydarený, od 41. navíc Plašil - Bednář, Džerinš, Dej - Jarůšek, Potulny, Šimánek - Köhler, Kukumberg, Červený - Bulík, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Pardubice: Štěpánek (9. Maxwell) - Schaus, Ščotka, Leduc, Havlík, Bokroš, Ovčačík - P. Sýkora, Nahodil, Rolinek - Bárta, Hodgman, Hubáček - F. Zadina, D. Tomášek, Klimenta - Rapáč, T. Kaut, Mallet. Trenéři: Draisaitl a K. Beran.

Reklama

Související témata: