Hlavní obsah

Slavia - Liberec 1:0Šilhavý oslavil domácí trenérskou premiéru výhrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Škoda 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Hned pro dva aktéry měl epilog k sedmému kolu fotbalové ligy mimořádnou příchuť. Aby ne, když nový slávistický kouč Šilhavý přivedl před čtyřmi lety Liberec k titulu, zatímco kapitán Severočechů Latka ještě na jaře válčil v Edenu. Po naplnění devadesáti minut byl pochopitelně spokojenější Šilhavý, který při domácí trenérské premiéře slavil výhru 1:0, o kterou se po hodině hry postaral jediným gólem zápasu Škoda.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči Slavie se radují z vítězství nad Libercem. Zprava Jan Mikula, Jan Bořil a Antonín Barák.

Článek
Fotogalerie

Na svého Latku severní slávistická tribuna nezapomněla, takže mu při návratu do Vršovic připravila takové uvítání, jako by do Edenu pořád ještě patřil. Liberecký kapitán se odměnil tím, že ve stoperské dvojici s Hovorkou a s Coufalem a Bartošákem na krajích obrany snadno a bez většího vypětí eliminovali domácí snažení, které v úvodu zápasu pochopitelně přišlo.

Moc se přitom nenaběhali, ani nezapotili, protože dlouho šlo o platonickou územní převahu bez potřebného zrychlení, nápadu, přesnosti a hlavně zakončení. Na Dúbravku nešla čtyřicet minut pořádná střela, o gólové šanci už vůbec nemluvě.

Dva pokusy Škody měly víceméně propagační charakter, takže až posledních pět minut před přestávkou bylo libereckému gólmanovi horko. Mikula totiž nejprve trefil tyč, v posledních vteřinách pak Dúbravka jen reflexivně vyrážel hlavičku Mingazova.

Van Kessel zůstal v šatně

Ani tím si ale domácí hráči trenéra Šilhavého neusmířili, takže o půli zůstal v šatně naprosto neviditelný Nizozemec Van Kessel, což slávistické publikum kvitovalo uznalým potleskem.

Ještě větší uznání mělo samo sebou pro Škodu, který po hodině hry dostal svůj tým po rohovém kopu a přihrávce Hušbauera přece jen do vedení. A kdyby vzápětí trefil odkrytou bránu střídající Barák, který hru Slavie viditelně oživil, mohl se podobných oslav dočkat i on.

Nevysloužil si je, ale zase až tolik mu to vadit nemuselo. Škodova trefa stačila, aby Slavia navzdory chvilkovému vzepětí jinak zcela neškodných Severočechů získala tři body a domácí trenérskou premiéru Šilhavého oslavila výhrou.

Slavia - Liberec 1:0 (0:0)
Branka: 60. Škoda. Rozhodčí: K. Hrubeš - Ratajová, Arnošt. ŽK: Mingazov. Diváci: 6882.
Slavia: Pavlenka - Mikula, Bílek, Deli, Bořil - Ngadeu - Van Kessel (46. Barák), Hušbauer, Zmrhal (81. Frydrych), Mingazov (66. Mihalík) - Škoda. Trenér: Šilhavý.
Liberec: Dúbravka - Coufal (48. Nitrianský), Latka, Hovorka, Bartošák (76. Da Silva) - Karafiát - Bartl (67. Sýkora), Navrátil, Folprecht, Vůch - Komličenko. Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice