Hlavní obsah

Vítkovice - Ml. Boleslav 2:5Vítkovice znovu neudržely náskok a Boleslavi podlehly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Květoň 1 : 0
10. Žejdl 1 : 1
11. Pastor 1 : 2
33. Baranka 2 : 2
37. Stříteský 2 : 3
51. Pacovský 2 : 4
60. Vampola 2 : 5
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic podlehli v 6. kole Tipsport extraligy Mladé Boleslavi 2:5. Vítkovičtí i počtvrté v sezóně vstřelili vedoucí gól, ale nebylo jim to nic platné, protože hosté už v první části dvěma slepenými brankami Lukáše Žejdla a Tomáše Pastora skóre otočili. Vítěznou branku si však v 37. minutě připsal v přesilovce až Matěj Stříteský. Tři gólové asistence zaznamenal obránce Středočechů Marek Trončinský, Boleslav zabodovala potřetí v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi Jakub Orsava (vlevo), Lukáš Žejdl (vpravo) a Dominik Pacovský (zády) se radují.

Článek

Ostravanům i počtvrté v domácím prostředí lépe vyšel úvod a už ve čtvrté minutě dorazil v přesilové hře Slobodovu ránu do tyčky za Lukášova záda Květoň. Sudí ale branku uznali až po dvojí konzultaci s kolegou u videa.

Vítkovické vedení mohl vylepšit ještě Tomi, který se po zaváhání mladoboleslavské defenzívy dostal do sólového nájezdu, ale Lukáše nepřekonal. A hned z protiútoku Žejdl z nulového úhlu nahodil puk na bránu a gólman Bartošák si ho zády usměrnil do síťky.

Boleslav za pouhých 44 sekund obrátila skóre. Pastor, který před sezonou přišel do týmu právě z Vítkovic, od modré čáry nahodil kotouč a Bartošák ho přes zakrytý výhled zaregistroval až v brance.

Baranka využil přesilovku 5 na 3

Středočeši se po dvou slepených gólech mnohem více začali tlačit do útočného pásma. Těsně před koncem první třetiny v početní výhodě rozebrali parádní akcí na jeden dotek vítkovický čtyřlístek, ale Lenc ve vyložené šanci minul bránu. A další příležitost promarnil už ve druhé části i Orsava, který ztroskotal na Bartošákovi.

Vítkovice znovu pořádně zabraly v půlce utkání. Hosté jim pomohli dvěma rychlými fauly Pastora a Kučného, dlouhou přesilovku pět na tři následně využil tvrdým příklepem z osy hřiště obránce Baranka.

Ale další nepoměr hráčů využila i Mladá Boleslav. Zkrácenou přesilu pět proti čtyřem zužitkoval Stříteský ranou od modré čáry, kterou zřejmě tečoval ještě jeden z bránících hráčů.

Domácí se ztuha prosazovali a moc šancí neměli. Szturc byl pro odvážném průniku vyrovnání blízko, trefil však Lukášův beton. Hosty devět minut před koncem definitivně uklidnil po brejku Pacovský, jenž zavěsil po akci Urbana. V power play zpečetil hostující triumf do prázdné brány Vampola.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. D. Květoň (Sloboda, Roman), 33. Baranka (Szturc) - 10. Žejdl (Vampola, Trončinský), 11. Pastor (Hyka, Trončinský), 37. Stříteský (Trončinský), 51. Pacovský (Urban, Pospíšil), 60. Vampola (Klepiš). Rozhodčí: Hradil, Lacina - Gebauer, Kotlík. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. Diváci: 3921.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok, Sedlák - Olesz, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Szturc - Tomi, Illéš, E. Němec - Gřeš, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Mladá Boleslav: Lukáš - Trončinský, Kučný, Stříteský, Voráček, Hanzlík, Štich, Pastor - Hyka, Musil, Lenc - M. Látal, Klepiš, Pacovský - Orsava, Vampola, Žejdl - Pospíšil, Urban. Trenéři: Výborný a Jelínek.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články