Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Příbram 1:0Klokani ctili tradici a Bergrovým gólem nakonec Příbram porazili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Berger 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Tradice se má ctít a Klokani tak v duelu osmého ligového kola učinili. V přechozích deseti zápasech na domácím hřišti Příbram pokaždé porazili a nakonec ji udolali i tentokrát. V bojovném střetnutí rozhodl šest minut před koncem střídající Berger, který zužitkoval přihrávku Mikuše a zajistil tak Bohemians 1905 zasloužené tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Berger z Bohemians 1905 oslavuje vítězný gól proti Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Tisíciprocentní šanci už po dvou minutách příbramský Majtán pohrdl, neboť zcela sám před brankářem Budínským selhal, Klokani si však dál museli dávat náramný pozor na rychlé výpady hostů, jejichž realizátorem byl většinou Mahmutovič.

Na útočení začali domácí hráči pomýšlet až po dvaceti minutách, ale s defenzívou Příbrami si ani oni nevěděli rady. Bránu ohrozili vlastně jen po standardních situacích.

Střela Maška z trestného kopu však šla těsně vedle, s hlavičkou Holendy po rohovém kopu si poradil Hruška, Hubínek tři minuty před přestávkou v největší šanci val těl před příbramským gólmanem rovněž nepropálil.

Berger v závěru rozhodl

Na úvod druhé půle opět zahrozili hosté, ale protože na pozorného Budínského si nepřišli, přebrali stejně jako před přestávkou aktivitu Koubkovi svěřenci. Mašek měl po parádní přihrávce Havla ke gólu hodně blízko, ale bránu opět těsně minul. Příbram odpověděla trestným kopem Pilíka, který Budínský vyrazil.

Deset minut před koncem trefil střídající Jindřišek dalekonosnou střelou břevno, ale Klokani se nakonec vítězné trefy přece jen dočkali. Po levé straně, kde obrana hostů hořela celý zápas nejvíc, utekl Mikuš a další z domácích náhradníků Berger prostřelil Hrušku.

V poslední minutě sice domácím zatrnulo, neboť od příbramského Brandnera se míč odrazil těsně nad břevno, ale na zasloužené výhře Bohemians se už nic nezměnilo.

8. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians 1905 - Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 84. Berger. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Koval. ŽK: Mašek - Jiránek, Pecháček, Krameš, Chaluš. Diváci: 3821.
Bohemians 1905: Budínský - Dostál, Šmíd, Krch, Havel - Hašek (57. Berger), Hubínek (77. Jindřišek), Mašek, Jirásek, Luts - Holenda (70. Mikuš). Trenér: Koubek.
Příbram: Hruška - Pecháček, Jiránek, Tregler, Krameš - Borek (88. Chaluš), Trapp - Pilík (85. Brandner), Majtán, Rezek - Mahmutovič (83. Kacafírek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: