Hlavní obsah

Sparta - Inter 3:1Dejte šanci Holoubkovi! David od dorostu skolil italského Goliáše

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kadlec 1 : 0
25. Kadlec 2 : 0
71. Palacio 2 : 1
76. Holek 3 : 1
Záznam online reportáže

dos, zpSport.cz

Výhra, která se rozhodně nečekala. Fotbalisté pražské Sparty ukončili sérii čtyř zápasů bez vítězství a ve druhém utkání v Evropské lize ve skupině K porazili slavný Inter Milán 3:1! Dva góly vstřelil Václav Kadlec. Senzace je o to větší, že z lavičky Letenské při své premiéře v dospělém fotbale vedl šestatřicetiletý David Holoubek, který tím byl dočasně pověřen po pondělním odchodu Zdeňka Ščasného. Sparta touží po Jindřichu Trpišovském z Liberce, kouč dorostu si však také hlasitě řekl o šanci...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (druhý zleva) se raduje se spoluhráči ze Sparty z branky, kterou vstřelil Interu Milán.

Článek
Fotogalerie

Jaká bude Holoubkova Sparta? Vzhledem k rozsáhlé marodce zastupující kouč moc prostoru k personálním změnám neměl. Na lavičce nechal Lafatu s Julišem a Pulkrabem, k nimž přisedli mládežníci Havelka, Milan Kadlec a Köstl. Naopak v základní sestavě se objevili Čermák, Holzer či Sáček, z něhož se tak po utkání v Southamptonu stává pohárový specialista.

Úvod byl hodně překvapivý. Již v 7. minutě Pražané zaskočili obranu italského favorita. Po kombinaci Čermáka s Frýdkem a tečované Dočkalově přihrávce se na hranici vápna uvolnil V. Kadlec, na chvíli ztratil stabilitu, ale nenechal se od míče oddělit a poslal ho k tyči za záda Handanoviče.

Slovinský brankář byl jedním z pětice hráčů, kteří nastoupili v základu jak ve vítězném duelu s Juventusem Turín, posledním utkání s Boloňou, tak na Letné. Inter vůbec nestál na pevných nohou a kupil chyby. Murillovu ještě Dočkal s Holzrem nepotrestali, druhému gólu ovšem Nerazzurri stejně neušli. Frýdek totiž bleskově rozehrál přímý kop, na což hosté absolutně nezareagovali. V šestnáctce zůstal nehlídaný V. Kadlec, neukvapil se, zakončení si připravil a v 25. minutě svou druhou trefou zajistil Letenským senzační dvougólový náskok.

O deset minut později se letenský stadión nadechoval k jásotu potřetí, ale ideální centr Michala Kadlece za obranu na Čermáka stačil na poslední chvíli odvrátit Murillo. I tak vyprovázel sparťany do kabin aplaus a po depresi z nedělního derby najednou nebylo ani stopy...

Góly padaly také po přestávce

Také začátek druhé půle zastihl sparťany v ofenzívě. Své šance však zahazovali, v rychlém sledu Karavajev, Holzer a také V. Kadlec, který si znovu dokázal zaběhnout za děravou obranu.

S Interem bylo zle, a tak na hřiště museli bombarďáci Perišič a Icardi, jež kouč De Boer původně šetřil na nedělní ligový duel s AS Řím. Pro Spartu bylo horší, že již tak početnou marodku rozšířil Frýdek, který byl po srážce s Melem odnesen ze hřiště na nosítkách. A chvíli poté navíc inkasovala kontaktní gól od Palacia.

Letenští si ovšem brzy vzali dvougólové vedená zpátky. Ranocchia fauloval čerstvého Pulkraba a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Trest pro Inter přišel okamžitě. Přímý kop rozehrál Dočkal a jeho přetažený centr zužitkovali exbrněnští braši - Mazuch ho hlavou vrátil před branku a Holek tam před zcela volnou svatyní rovněž hlavou doklepl míč do sítě.

Když pak Éder spálil tutovku, letenská euforie propukla naplno. Skalp čtvrtého týmu italské ligy je víc než cenný.

Evropská liga - 2. kolo skupiny K:
Sparta Praha - Inter Milán 3:1 (2:0)
Branky: 7. a 25. V. Kadlec, 76. Holek - 71. Palacio. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Frýdek, Juliš, V. Kadlec, Pulkrab - Ranocchia. ČK: 75. Ranocchia. Diváci: 14 651.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Holek, Michal Kadlec (73. Pulkrab) - Čermák (88. Lafata), Frýdek (66. Juliš), Dočkal, Sáček, Holzer - V. Kadlec. Trenér: Holoubek.
Inter: Handanovič - D'Ambrosio (56. Ansaldi), Ranocchia, Murillo, Miangue - Gnoukouri (70. Icardi), Banega, Melo - Candreva (63. Perišič), Palacio, Éder. Trenér: De Boer.

Reklama

Související témata: