Hlavní obsah

Liberec - PAOK Soluň 1:2Neškodný Liberec po karanténě skončil s prázdnýma rukama

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Komličenko 1 : 0
10. Athanasiadis (penalta) 1 : 1
82. Athanasiadis 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

První prohru při letošním účinkování v Evropské lize utrpěli fotbalisté Liberce. Přemožitelem Severočechů se při druhém dějství skupiny J stal řecký PAOK Soluň (1:2). Domácí doplatili za naprosto neškodnou ofenzívu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

David Hovorka ze Slovanu Liberec reaguje na to, že sudí nařídil penaltu ve prospěch PAOK Soluň.

Článek
Fotogalerie

Severočeši nastoupili do utkání po šestidenní karanténě, kterou na tým uvalil krajský hygienik minulý čtvrtek. Přesto měli stejně jako při úvodním utkání skupiny fantastický vstup. A rovněž jako v Karabachu byl u gólu v první minutě Sýkora, jenž v Ázerbájdžánu skóroval už po jedenácti vteřinách. Tentokrát zatáhl míč z pravé strany do velkého vápna, lehce jej přiťukl ke značce pokutového kopu a Komličenko mířil přesně - 1:0.

Domácí v euforii výborně kombinovali a po rohovém kopu hlavičku Hovorky brankář Glykos s námahou vyrazil nad břevno. Jenže po další útočné standardní situaci Severočeši zaspali v defenzívě, Sýkora marně naháněl Rodriguese a nakonec zahrál v pokutovém území rukou. Z penalty suverénně srovnal Athanasiadis 1:1

Severočeši sice drželi více míč, jenže v rozhodujících chvílích postrádali přesnost. Hosté byli nebezpeční při každém výpadu, zejména skvostnými technickými kousky se dostávali do dobrých střeleckých pozic. Pálili však mimo nebo do náruče Dúbravky.

Řecký úder v závěru

Liberečtí znovu zahrozili až před pauzou skvěle umístěným přímým kopem Bartla, ale míči chyběla razance. Dvacet minut po obrátce pak drželi domácí řeckého soka na jeho polovině, jenže s výjimkou jediného přízemního centru, na nějž nedosáhl Folprecht, mohli být borci Soluně v klidu. A když nechali trestuhodně propadnout odražený míč na velké vápno ke Komličenkovi, pálil domácí borec zbrkle jen do tyčky.

Hosté ukázali sílu osm minut před koncem, když po jediném výpadu po přestávce Leovac z levé strany posadil míč na hlavu Athanasiadise, jenž trknul míč do sítě - 1:2.

Řecký tým už výhru s přehledem pohlídal, protože ani standardní situace v nastavení nepředstavovala v podání domácích borců pro soupeře skutečné ohrožení.

2. kolo Evropské ligy, skupina J:
Slovan Liberec - PAOK Soluň 1:2 (1:1)
Branky: 1. Komličenko - 10. z pen. a 82. Athanasiadis. Rozhodčí: Bognar (Maď.), žluté karty: Sýkora, Bartošák - Leovac, Varela, Caňas, 8880 diváků.
Liberec: Dúbravka - Coufal, Latka, Hovorka, Bartošák (79. Baroš) - Breite, Folprecht (73. Karafiát) - Bartl (46. Ekpai), Sýkora, Vůch - Komličenko. Trenér: Trpišovský.
PAOK: Glykos - Matos, Varela, Tzavellas, Leovac - Caňas, Cimirot - Rodrigues, Šachov (73. Thiam), Campos (58. Mystakidis) - Athanasiadis (85. José Crespo). Trenér: Ivič.

Reklama

Související témata: