Hlavní obsah

Jihlava - Bohemians 1905 0:2Bílek Jihlavu zatím nespasil, dál čeká na první výhru. Klokani letí vzhůru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Holenda 0 : 1
76. Mašek 0 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Jihlavy v dnešní předehrávce 9. kola s Bohemians 1905 marně usilovali o první vítězství v ligové sezóně. Svěřenci trenéra Michala Bílka podlehli 0:2. Klokani po trefách ve druhé půli vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů a v tabulce vystoupali na páté místo. Jihlava, kterou bývalý reprezentační kouč vedl ve třetím utkání, je patnáctá.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Lukáš Zoubele z Jihlavy a Michal Hubínek z Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Bohemians rozhodli o vítězství ve druhém poločase, kdy se prosadili Jan Holenda a Dominik Mašek. Vysočina nedokázala v lize porazit "Klokany" ani na sedmý pokus a ve třetím ligovém utkání pod koučem Bílkem poprvé prohrála.

První zajímavější možnost si vypracovala Jihlava, ale Rabušic ve 12. minutě mířil nepřesně. O chvilku později Zoubele v pokutovém území ve skluzu těsně minul levou tyčku. Ve 25. minutě se musel poprvé ukázat hostující brankář Budinský, který vyrazil ránu Rabušice.

Poté zahrozili i Bohemians, ale Holendův pokus na poslední chvíli zablokoval Rosa a Jiráskovu dalekonosnou střelu zneškodnil gólman Hanuš. V nastavení první půle pak Rosovu hlavičku z rohu vytáhl nad břevno výborným zákrokem Budinský.

Hosté v 56. minutě otevřeli skóre. Luts našel před brankou Holendu a zkušený útočník snadno vstřelil první gól po příchodu na hostování z Plzně. Holenda se v lize trefil poprvé od loňského listopadu a po 14 zápasech.

Vzápětí mohl zvýšit Luts, ale sám před Hanušem zamířil kousek nad bránu. Jihlava se nedokázala vymanit z tlaku Bohemians. Hodně aktivní Mašek trefil boční síť a Havlovu ránu vytěsnil Hanuš.

Jihlavský brankář už však byl bezmocný v 76. minutě, kdy ho zblízka propálil Mašek po další asistenci Lutse a zaváhání domácí obrany. Mašek v pátém ligovém utkání za "Klokany" zaznamenal třetí zásah a oslavil tak premiérovou pozvánku do reprezentační jednadvacítky. Závěr už si vršovický tým pohlídal a nedovolil Jihlavě zápas zdramatizovat.

9. kola první fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Bohemians Praha 1905 0:2 (0:0)
Branky: 56. Holenda, 76. Mašek. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Vlček. ŽK: Gajič (Bohemians). Diváci: 3105.
Jihlava: Hanuš - Blaič (73. Záviška), Krejčí, Rosa, Mišůn - Zoubele, Štěpánek - Vaculík, Dvořák (65. Batioja), Ikaunieks - Rabušic. Trenér: Bílek.
Bohemians: Budinský - Dostál, Gajič, Krch, Havel - Hubínek - Hašek (86. Berger), Mašek (81. Švec), Jirásek (87. Jindřišek), Luts - Holenda. Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: