Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 4:3 PPPlzeň udolala Hradec Králové v prodloužení a doma poprvé vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Kukumberg 0 : 1
18. Dej 0 : 2
22. Yellow Horn 1 : 2
33. Indrák 2 : 2
40. Kratěna 3 : 2
56. Červený 3 : 3
65. Lev 4 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 8. kole Tipsport extraligy Hradec Králové 4:3 po prodloužení a připsali si první domácí výhru v sezóně. Hosté sice po první třetině získali dvoubrankový náskok, ale domácí dokázali třemi brankami během prostřední dvacetiminutovky skóre otočit. V 56. minutě poslal Rudolf Červený svojí trefou zápas do prodloužení, v něm ale bonusový bod zajistil Indiánům Jakub Lev.c Mountfield tak prohrál na kluzišti soupeřů i čtvrtý zápas v ročníku.

Foto: ČTK

Plzeňští hráči se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí naskočili do zápasu se značně pozměněným složením útočných trojic. Začátek jim ale nevyšel a po zaváhání ve středním pásmu dostal Hradec již ve druhé minutě do vedení z pravého kruhu přesně mířící Kukumberg. Indiáni se snažili rychle odpovědět, ale hosté pozorně bránili. Až v 7. minutě po Kracíkově příhře zpoza branky Kratěna v dobré pozici pálil nad.

Poté hosty podržel gólman Kacetl, který si poradil s výjezdem důrazného Johnsona před branku. Další šance domácích zablokovala spolehlivě pracující defenziva Mountfieldu a naopak v 18. minutě po rychlém brejku zvýšil Dej tečí Jarůškovy přihrávky na 0:2.

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím dokonale a nejlepší střelec Škody Yellow Horn po výměně kotouče s Johnsonem střelou z mezikruží snížil ve 22. minutě na rozdíl jediného gólu. Hosté poté viditelně přidali směrem dopředu, nekrytý Dej ale mířil vedle a Pavlíka zakončujícího do odkryté branky fauloval Špaček. Následnou hradeckou přesilovou hru domácí přečkali a naopak po polovině utkání při přečíslení Kracík prováhal svoji gólovou příležitost.

Ve 32. minutě už se hráči Škody radovali, když v přesilové hře na pravém kruhu nekrytý Indrák srovnal táhlou střelou na 2:2. Hosté se snažili vrátit se znovu do vedení větší střeleckou aktivitou. Kőhler však v přesilovce nedokázal zblízka prostřelit gólmana Machovského. Na druhé straně ve vlastním oslabení ujel 20 vteřin před sirénou Kratěna a díky nešťastnému zásahu hostující obrany dokonal obrat na 3:2.

Závěrečnou třetinu zahájili lépe hráči Mountfieldu, Jarůškova teč však branku těsně minula a Indiáni za chvíli ubránili i hradeckou přesilovku. Hosté zahrozili ve vlastním oslabení, přečíslení dvou na jednoho ale Kukumberg zakončil v 50. minutě slabou střelou. Poté dvakrát nebezpečně střílel Kőhler a čtyři minuty před třetí sirénou vyrovnal zaslouženě Červený na 3:3. V následném prodloužení nejprve vychytal Machovský Bednáře a v poslední minutě získal pro Škodu druhý bod ranou švihem Lev.

8. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 4:3 v prodl. (0:2, 3:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Yellow Horn (Johnson), 33. Indrák (Lev, Kracík), 40. Kratěna, 65. Lev - 2. Kukumberg (Šimánek, Bednář), 18. Dej (Jarůšek), 56. Červený (Jarůšek, Pláněk). Rozhodčí: Šír, Krob - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4021.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Moravčík, D. Sklenička, M. Špaček, Slovák - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Indrák, Hrnka, T. Svoboda - Yellow Horn, Lev, Johnson - Švarc, Koreis, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Čáp - Jarůšek, Džerinš, Červený - Bednář, Kukumberg, Dej - Kőhler, Potulny, Šimánek - Nedvídek, T. Knotek, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama