Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Dukla 1:0Až trefa střídajícího Klobásy pomohla Mladé Boleslavi k první příčce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
84. Klobása 1 : 0
Záznam online reportáže

Až střídající Klobása spasil v duelu 9. ligového kola Mladou Boleslav a domohl jí k první příčce v tabulce. V podprůměrném utkání se oba celky dlouho trápily, takže jediný aplaus si vysloužil Matějovský, který se po osmi letech vrátil do mladoboleslavského dresu a nastoupil na posledních sedmnáct minut. Nakonec ale diváci tleskali i Klobásovi, díky němuž domácí nad Duklou vyhráli a vedou tabulku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavský útočník Jan Chramosta byl neviditelný stejně, jako jeho spoluhráči.

Článek

Dukla namlsaná posledními výsledky nebrala zřetel na ro, že nastupuje v roli hostujícího celku. V úvodu zápasu tedy určitě ne, neboť si počínala aktivněji a i ve střelbě byla přičinlivější. Kdo ví, jak by se hodně průměrné utkání vyvíjelo, kdyby Néstorova táhlá střela šla o trochu níž, nebo kdyby se ujaly jeho pohotové nůžkv z hranice šestnáctky.

Domácí brankář Diviš ovšem zůstal klidu, neboť oba pokusy španělského legionáře bránu minuly, jeho spoluhráči samo sebou také. S přibývajícími minutami nejenže hru vyrovnali, ale měli i mírně navrch, jenže před šestnáctkou Pražanů jim scházela přesnější přihrávka, stejně jako potřebné zrychlení a hlavně moment překvapení.

Nejslibnější příležitost tak měl Vukadinovič, jenže byl ovšem natolik dezorientovaný, že ani nepostřehl, kam se od něho míč odrazil, natož aby ho zasáhl.

Ani po půli se obraz hry nezměnil, takže bída si dál tykala s nouzí. Dukla se snažila alespoň o jakýsi kombinační fotbal a podnikla pár rychlých výpadů, ale protože před mladoboleslavskou šestnáctkou si její hráči nerozuměli a střídající Preisler pálil vedle, gólu se nedočkali.

Jediný aplaus si tak vysloužil Matějovský, který se po toulkách světem objevil po osmi letech zase v mladoboleslavském dresu. Nastoupil na posledních sedmnáct minut a byl nakonec u výhry.

Šest minut před koncem totiž spasil domácí celek střídající Klobása, který si naběhl na Marešův centr a hlavou zápas rozhodl.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 84. Klobása. Rozhodčí: Julínek - Paták, Kubr. ŽK: Magera -  Hanousek, Olayinka. Diváci: 3789.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Mareš - Vukadinovič (46. Klobása), Chramosta (55. Magera), Přikryl (73. Matějovský)  - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.
Dukla: F. Rada - Kušnír, Štetina, Bezpalec, Miloševič - Hanousek, Daniel Tetour, Považanec (46. Olayinka) - Juroška (66. Čajič), Beauguel (74. Presiler), Néstor. Trenér: Hynek.

Reklama