Hlavní obsah

Tomu se říká špatný den. Univerzitní tým sejmul zloděje při činu

Saint Paul

Členové týmu cross-country z University of Arizona se chystali opustit hotel a odcestovat na další závody. Jeden nenechavec se ovšem rozhodl, že si odnese část jejich výbavy a znepříjemní jim tak povedený začátek dne. Měl se však asi lépe podívat, koho se snaží okrást. Nestačilo, že měl před svými pronásledovateli určitý náskok, vysportovaní studenti, navíc běžci, zloděje dostihli, srazili k zemi a po příjezdu policie předali do rukou zákona.

Foto: Profimedia.cz

Daleko neutekl. (ilustrační fotografie)

Článek

Že není radno zahrávat si se sportovci, se přesvědčil jeden zloděj z Minnesoty. V jednom ze zdejších hotelů v poklidu snídal univerzitní tým, když měl už všechny své věci zabalené a chystal se odjet na další závody. Jeden z týmu byl však poněkud pomalejší, balil až na poslední chvíli, a tak mohl zahlédnout podezřelého muže, jak vybíhá z pokoje týmových kolegů a cosi z jejich majetku si odnáší s sebou.

V uších sportovce jako by zazněl výstřel ze startovní pistole a diváci na stadiónu vybuchli v bouři ovací. Střemhlav se pustil do pronásledování kriminálníka. Ostatní z týmu uviděli od snídaně v hotelové restauraci divokou honičku a okamžitě se rozběhli odvážlivci na pomoc. Společnými silami zloděje dostihli a zadrželi až do příjezdu policie.

Kdyby si kriminální živel lépe prostudoval americké tabulky, zjistil by, že se snaží utéct třeba muži s osmistovkou za minutu čtyřicet sedm. Proti týmu vysoce trénovaných studentů neměl nenechavý poberta nejmenší šanci. Jeho špatný den měl také třešničku na dortu: většina sportovců byla v době loupeže převlečena a obuta v závodním vybavení. Snad bude mít nešťastník ve vězení alespoň běhací pás, aby se mohl ještě více ujistit ve svých zkušenostech, že před profesionály pro něj není úniku.

Reklama

Související témata: