Hlavní obsah

Plzeň - Hradec 4:1Mistrovská Plzeň zdemolovala Votroky a převzala vládu nad ligou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. Hejda 1 : 0
41. Krmenčík 2 : 0
43. Chleboun (vlastní) 3 : 0
53. Krmenčík 4 : 0
83. Schwarz 4 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Po devíti odehraných kolech převzala mistrovská Plzeň vládu nad ligou. Ve večerním epilogu porazila nováčka z Hradce Králové 4:1 a před reprezentační přestávkou se dostala díky většímu počtu nastřílených branek na první příčku tabulky před Mladou Boleslav. O výhře Viktorie nebylo pochyb už po první půli, v jejímž závěru nastřílela tři góly, po změně přidala další a zápas proměnila v exhibici, v jejímž závěru hosté prohru už jen skorigovali.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Krmenčík z Plzně ničil Hradec Králové.

Článek
Fotogalerie

Mínil zaskočit mistra stejně, jako už to na podzim svedla Bohemka či Zlín, takže na svých svěřencích chtěl, aby hráli odvážně a ofenzivně a profitovali z toho, že Plzeň má v těle čtvrteční zápas Evropské ligy ve Vídni. Představa kouče „votroků" Pilného byla sice krásná, jenže jeho svěřenci se neměli k tomu, aby ji naplnili. A to přesto, že domácí se rozjížděli pomalu a dost váhavě...

Votroci mysleli jen na bránění a bránu Kozáčika ohrozili pouze z rohového kopu, který zakroutil Schwarz pod břevno. Na domácího gólmana si však nepřišel, stejně jako ho nezaskočil dalšími dvěma pokusy, do nichž se opřel zpoza šestnáctky.

Po půlhodině na zahřátí se Plzeň, v jejíž sestavě došlo v porovnání se čtvrtečním pohárovým střetnutím proti Austrii ke čtyřem změnám, rozjela a patnáct minut před přestávkou ji stačilo, aby Východočechy rozebrala a jejich obranu zdemolovala. Zkázu votroků začal hlavičkující Hejda, devět minut po něm se trefil po parádní akci Petržely hrajícího 300. ligový zápas rovněž hlavou Krmenčík, pohromu pak dovršil biliár po ose Petržela - Řezník - Kopic, který završil obránce Chleboun vlastním gólem.

Třemi brankami před přestávkou srovnala Plzeň s dosud vedoucí Mladou Boleslaví krok bodově i ve skóre, po změně stran se pochopitelně hnala za dalšími góly a tudíž i první příčkou v tabulce.

Hladovému Krmenčíkovi stačilo osm minut, aby druhou trefou plzeňskou touhu naplnil a utkání proměnil v jednostrannou záležitost. Domácí při hře na jednu bránu předvedli ještě několik povedených akcí, ale další branku nepřidali.

Naopak, svou bohorovnost v závěru až přeháněli, za což je Schwarz potrestal. I  tak se Plzeň díky většímu počtu nastřílených branek dostala v tabulce před Mladou Boleslav.

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 4:1 (3:0)
Branky: 41. a 58. Krmenčík, 31. Hejda, 43. Chleboun vlastní - 83. Schwarz. Rozhodčí: Proske - Antoníček, Melichar. ŽK: Hořava, Krmenčík - Mudra, Chleboun. Diváci: 9393.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Petržela (72. Kovařík), Hromada, Hořava (59. Hrošovský), Kopic - Krmenčík, Poznar (81. Ďuriš). Trenér: Pivarník.
Hradec Králové: Ottmar - Holeš, Chleboun, Plašil, Mudra (69. Polom) - Martan, Schwarz, Vlkanova (85. Zorvan), Janoušek, Trubač (62. Malinský) - Žondra. Trenéři: Frimmel a Pilný.

Reklama

Související témata: