Hlavní obsah

Trpišovský šel s Křetínským na večeři. Odejde do Sparty?

Radek MalinaPrávo

Schůzka s majitelem fotbalové Sparty Danielem Křetínským a úterní volno od trenérských povinností podle všeho vyřeší otázku dalšího působení Jindřicha Trpišovského. Kouč Liberce je nejžhavějším adeptem na uvolněné místo na letenské lavičce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský je momentálně nejžhavějším zbožím na tuzemském fotbalovém trhu. Upíše se Spartě?

Článek

„Nic se zatím nezměnilo," usmíval se v pondělí po poledni Trpišovský, když mířil domů po regeneračním tréninku libereckých hráčů. Pod Ještědem se má hlásit znovu ve středu dopoledne, do té doby dostali jeho svěřenci volno. Trpišovského mezitím ale čekají perné hodiny.

„V pondělí jsem měl sezení s libereckým majitelem Ludvíkem Karlem, na kterém jsme si ujasnili stanoviska k mému možnému odchodu. A dostal jsem svolení absolvovat schůzku s majitelem Sparty Křetínským," připustil Trpišovský, že k jistému posunu přece jen došlo.

Absolutně ale odmítl komentovat, zda u něj převažuje touha odejít na Letnou, či upřednostňuje setrvání v Liberci. Po pondělní večeři s majitelem Sparty tak má minimálně celé úterý na to, aby se rozhodl.

Poslední slovo bude mít Karl

V případě přesunu by Trpišovský nešel do neznáma. Řadu hráčů současného kádru vedl během působení v Liberci či při svých trenérských začátcích ve Spartě.

A zatímco na Letné může pracovat s relativně ustáleným kádrem, na severu Čech každého půl roku staví prakticky nový tým a musí se vyrovnávat s masivním výprodejem. Na druhou stranu pod Ještědem našel rodinné prostředí, fanoušci ho zbožňují a atmosféra v klubu je proti té ve Spartě výrazně příjemnější. „Ať to dopadne jakkoliv, z poloviny bude moje srdce smutné," přiznal Trpišovský už v neděli večer po vítězství nad Teplicemi, že liberecký klub se mu po více než roční spolupráci vryl pod kůži. Nicméně Sparta představuje obrovskou výzvu, která se nemusí opakovat.

Poslední slovo v celé kauze bude mít v každém případě liberecký boss Karl. Rozhodne-li se Trpišovský zkusit štěstí na Letné, šéf Slovanu bude za něj požadovat velmi výživné odstupné.

Povede v příštím ligovém duelu s Jihlavou fotbalisty Sparty trenér Trpišovský?
Ano
62,8 %
Ne
37,2 %
Celkem hlasovalo 5928 čtenářů.

Reklama