Hlavní obsah

Gudas se do toho opřel a byla bitka. Mstitele Voráčka krotili rozhodčí

Praha

Rána, soupeř šel k zemi, rozhodčímu okamžitě vyletěla pravačka. Hokejky na zem a roj bitky byl na světě. Vše odstartoval řízný český bek Radko Gudas z Philadelphie, který přišpendlil na hrazení Jimmy Veseyho z Rangers. Do bojové vložky se zapojil i Jakub Voráček, který vyrazil krajanovi na pomoc. Český forvard se ale blýskl především dvěma góly. Letci vyhráli díky němu 4:3 v prodloužení, Gudas šel předčasně do šatny.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Obránce Philadelphie Radko Gudas (3) v souboji s Derekem Stepanem (21) z Rangers.

Článek

Sice jde jen o přípravné zápasy, ale ani tady se nic nevypouští. Jakmile Gudas odjistil roznětku, bylo na chvíli po hokeji. Adrenalin vypustil i Voráček, kterého museli uklidňovat dva rozhodčí. Mezitím se na ledě vztekal Gudas, který měl dres přes hlavu.

„Myslel jsem, že mám trochu více času," řekl po zápase o okamžiku Vesey, kterému kladenský rodák nenechal klid na zpracování kotouče. Než se vzpamatoval, dostalo se mu nečekaného probuzení.

Chvilková debata, uklidňování a český obránce zamířil do šatny, radši si ho ale stále hlídal rozhodčí. Gudas se dočkal potlesku od fanoušků, i poplácání od brankáře Michala Neuvirtha.

Gudas kvůli zdravotním problémům vynechal Světový pohár, chyběl mu zápasový dril, navíc kontaktní hokej šestadvacetiletý bek vyznává. Protihráčům se připomněl, na svém stylu evidentně nic měnit nebude.

Reklama