Hlavní obsah

Fury přiznal: Bral jsem kokain a jsem jako prase, teď bojuji s démony

Praha

Tyson Fury, stále ještě úřadující šampión těžké váhy, přiznal, že užíval kokain. I to je kapitola jeho života. Nyní bojuje s bipolární poruchou a opět se přetřásá otázka, zda chce vůbec ještě boxovat a jít do odvety s Vladimirem Kličkem. Vzhledem k jeho předchozím rozporuplným a urážlivým vyjádřením k tomu patrně nedojde. Ukrajincův management údajně už o odvetu s tímto Britem nestojí.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Tyson Fury (vlevo) v duelu s Vladimirem Kličkem.

Článek

Jisté je jedno, život tohoto přes dva metry vysokého chlapíka není nudný. Rozhovor s tímto kontroverzním boxerem získal magazín Rolling Stone. A možná půjde na dlouho o jeho poslední velké a otevřené přiznání. „Udělal jsem hodně věcí ve svém životě, bylo hodně kokainu. Spoustu. Proč bych neměl brát kokain? Je to můj život, ne? Můžu si dělat, co chci. Jo, bral jsem kokain jako hodně dalších lidí. Co to má sakra spojení s něčím... tohle není droga pro zvýšení výkonu."

Fanoušky boxu zajímá, jestli dojde na odvetu s Kličkem a boj o čtyři pásy šampióna profesionálních organizací WBA, WBO, IBO a IBF, které má Fury v držení už téměř rok. Podle ankety Sport.cz k zápasu nedojde. Z téměř sedmi tisíc lidí si 87% myslí, že tato dvojice si to mezi provazy o titul už nerozdá.

„Nebyl jsem v posilovně několik měsíců, netrénoval jsem, procházel jsem depresemi. Mám toho dost. Mám tři děti, krásnou ženu, ne? Ale já nechci víc žít. Pokud bych si vzal vlastní život, nejsem křesťan. Doufám, že mě někdo zabije předtím, než zabiju sebe. Strávím věčnost v pekle," svěřil se také Fury v rozhovoru.

Byl to hon na čarodějnice

Listopad 2015 a velká sláva. Kličko jedenáct let nepoznal hořkost porážky, až Fury ho v německém Düsseldorfu překvapivě porazil. Legendární Ukrajinec prohrál na body. Brit mu sebral čtyři pásy.

„O tohle jsem usiloval celý život. Jsem zrozený k boji," řekl před rokem. Po tomto boji se už v ringu neobjevil. „Byl to hon na čarodějnice od chvíle, kdy jsem vyhrál světový titul. Nemohou mě zkrotit, nemohou si mě najmout, nejsem na prodej, nikdo mi nemůže otočit klíčem v zádech," přiznává svoji tvrdou hlavu Fury.

Co bude dál? Fury má 130 kilo, sportovní život mu utíká, sám přiznal, že je teď jako prase. Dokáže sám najít cestu? „Vše jsem stopnul první den v měsíci, zkouším zapomenout na všechno. Tohle je můj první a poslední rozhovor. Chci být sám se svou rodinou, bojuji s démony, pokusím se je všechny setřást. Chci normální život, nechci více boxovat." Opravdu tomu tak bude?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články