Hlavní obsah

TEST: Nike Pro Hyper Classic Padded ‒ podprsenka pro skutečné ženy

Praha

Zcela bez obalu a upřímně: Tohle je podprsenka pro skutečné ženy. Dámská sportovní podprsenka se střední oporou je celkem častý jev. Ale dámská běžecká podprsenka se střední oporou a vycpávkami na prsou? To jsem na to tedy zvědavá, ušklíbla jsem se, odstřihla cedulku, oblékla, a dala se do svého relativně pravidelného pětikilometrového běhu.

Foto: archiv autorky, Sport.cz

Podprsenka Nike Pro Hyper Classic Padded: Dvojitá podpora je dobře promyšlená.

Článek
Fotogalerie

Překvapila. Taková byla má první myšlenka, když jsem uvažovala o tom, co mi vlastně její téměř dvouměsíční nošení na běhání a cvičení dalo. Prvně je třeba vyzdvihnout její neuvěřitelně dokonalý přiléhavý střih. Ač spousta značek tuto vlastnost u svých výrobků slibuje, realita bývá často relativně krušná. Buď model nesedí dobře a odstává, anebo je, což je vlastně častější, přiléhavý natolik, že člověku téměř vylézají oči z důlků. Ne tak u podprsenky Pro Hyper Classic Padded. Sedne, přilne a nepustí. Podle výrobce za to může pružný hrudní pás, který se známé sportovní značce tedy mimořádně povedl.

Dalším úskalím vysoce přiléhavých střihů bývá výrazné omezení v pohybu. I zde je ale vše splněno na výbornou. Díky dostatečné délce podprsenky a preciznímu sportovnímu střihu zad umožňuje neomezený rozsah pohybu. Není co vytknout.

Naprostá bomba ‒ z mého pohledu samozřejmě ‒ jsou ale prsní vycpávky. Co si budeme povídat, občas se naskytnou horké dny umožňující vyběhnout pouze a jen v podprsence, tedy bez jakéhokoliv vrchního trika. Tehdy ale u některých dam nastává problém. A tím jsou pod podprsenkou viditelné bradavky. Ač jde o věc tak obyčejnou, stále vzbuzuje značnou pozornost okolí a myslím, že mohu mluvit nejen za sebe, ale i za dámy ostatní. Příjemné to rozhodně není.

V tomto případě jsem vycpávky velmi ocenila. Trochu opomíjím to, že jejich primární rolí má být podpora a zvýraznění křivek, mne nejvíce vyhovovalo právě krytí „problematických" partií, které je pro mě nedocenitelné. Dalším plusem vycpávek budiž ještě jedenkrát zvýšená opora ňader, která je žádoucí především na konci a úplném začátku hormonálního cyklu ženy.

PLUSY
dokonalá přilnavost k tělu
příjemný materiál
snadné oblékání
vycpávky prsou (!)
MÍNUSY
nestálost svítivé barvy, opotřebovanost po praní
CENA
kolem 1500 korun

Jediné mínus, které musím této krásce udělit, je bohužel za nestálost barev. Vlastním model s kontrastními proužky v typické zvýrazňovací žluté barvě, a ačkoliv peru dle návodu v pračce na 30 stupňů, svítivost i materiál se pomalu, ale jistě vytrácí, což je určitě velká škoda.

Krátkou rešerší po internetu jsem dohledala, že mé dobré zkušenosti s tímto typem sportovní podprsenky nejsou osamocené. Oceňují ji běžkyně a sportovkyně z celého světa a to především již díky zmíněné dokonalé přilnavosti. Podle mého skromného názoru jde o jednu z nejlepších běžeckých podprsenek, které u nás můžete sehnat. A to navíc za rozumnou cenu.

Reklama

Související témata:
Bradavky