Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 3:4Litvínov dobyl Plzeň, která stále čeká na tříbodovou domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kratěna 1 : 0
16. Trávníček 1 : 1
25. Vondráček 2 : 1
32. Jurčík 2 : 2
33. Reichel 2 : 3
46. Čerešňák 3 : 3
54. Černý 3 : 4
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Litvínova vyhráli v 10. kole na ledě Plzně 4:3 a připsali si již třetí tříbodovou výhru za sebou. Severočeši v utkání dvakrát prohrávali a na jejich obrat ve skóre během druhé třetiny odpověděl premiérovou trefou na 3:3 v plzeňském dresu Peter Čerešňák ve 46. minutě, vyrovnaný stav ale zlomil ve prospěch Litvínova Jakub Černý v 54. minutě a rozhodl. Indiáni tak stále čekají na zisk tří bodů na svém ledě a prohráli počtvrté z posledních pěti zápasů.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Litvínovská radost, ilustrační foto.

Článek

Domácím v sestavě chyběli tři obránci ze základní šestice, a tak se v úvodu dostali pod tlak Litvínova. Ten se štěstím přečkali a v osmé minutě se díky vyloučení Lukeše osmělili také směrem dopředu. Gólovou příležitost jim přineslo až zaváhání hostů ve středním pásmu, které při přečíslení dvou na jednoho potrestal v 16. minutě po přesné přihrávce Kubalíka pod horní tyč zakončující Kratěna. Hráči Vervy však odpověděli již po 49 vteřinách, kdy chybu defenzivy Indiánů využil rozjetý Trávníček, jenž překonal gólmana Machovského povedeným bekhendovým blafákem.

Vondráček se v dresu Plzně poprvé trefil

Na začátku prostřední části sice domácí nevyužili přesilovou hru, ale ve 25. minutě je dostala díky pohotové dorážce znovu do vedení nová posila z Komety Vondráček. V polovině utkání při další plzeňské početní výhodě už zachránila Januse jeho levá tyč po bombě Svobody. Poté ale převzali iniciativu lépe se pohybující hosté a Jurčík ve 32. minutě překvapivým nahozením z pravého rohu vyrovnal na 2:2.

Přesně minutu na to Hořava sice po samostatném úniku zamířil bekhendem jen do levé tyčky, do odkryté branky ovšem stačil na druhý pokus dorazit puk Reichel. Indiáni zareagovali na nepříznivý vývoj častější střelbou, Johnson však v dobré pozici pálil pouze do boční sítě. Vzápětí na druhé straně v podobné situaci selhal také Trávníček. Severočechům zatrnulo krátce před druhou sirénou, kdy gólman Janus nepovedenou rozehrávkou trefil levou tyč vlastní branky.

V úvodu závěrečné třetiny hosté ubránili oslabení a následně nebezpečně pálil z pravého kruhu nekrytý Černý. Ve 46. minutě Janus zbytečným faulem nabídl Plzni početní výhodu a Čerešňák ranou od modré čáry srovnal na 3:3. O pět minut později mohl hostům vrátit vedení Martin Hanzl, jeho dorážku však vleže zastavil Machovský. Za chvíli se už druhý litvínovský útok radoval, když po rychlé kombinaci krásným blafákem upravil na 3:4 Černý. Domácí v závěru sáhli k power play, ale Severočeši je do šance nepustili.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Kratěna (D. Kubalík, Slovák), 25. Vondráček, 46. Čerešňák (Kratěna, Johnson) - 16. Trávníček (M. Hořava, K. Reichel), 32. Jurčík (Gerhát, Válek), 33. K. Reichel (M. Hořava), 54. J. Černý (R. Hanzl, M. Hanzl). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Diváci: 4076.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Pulpán, Slovák, Kvasnička, Holý, Němeček - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Lev, Johnson - Vondráček, Koreis, T. Svoboda - Švarc, Hrnka, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, Kokeš, Z. Sklenička - Stříbrný, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Jurčík, Válek, Gerhát. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

Související témata: