Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 3:4 PPOlomouc třikrát vedla, s Hradcem ale nakonec prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Strapáč 1 : 0
15. Dej 1 : 1
35. Jaroměřský 2 : 1
39. Bednář 2 : 2
55. Laš 3 : 2
57. Gregorc 3 : 3
62. Šimánek 3 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce prohráli v 10. kole extraligy s Hradcem Králové 3:4 v prodloužení. Hanáci přitom v duelu třikrát vedli a hosté, v jejichž dresu si gól a dvě asistence připsal kapitán Jaroslav Bednář, zachránili prodloužení až gólem v 57. minutě. V čase 61:40 pak o osudu zápasu rozhodl útočník Jiří Šimánek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Knotek z Olomouce, Stanislav Dietz a brankář Patrik Rybár, oba z Hradce.

Článek

Zápas na Hané začal přesilovkou domácích po špatném střídání Mountfieldu. Kohouti mohli jít do vedení, po nahození Holce a Knotkově teči ale dorážku za Rybára nedotlačil volný Laš. Další dobrou příležitost měl v sedmé minutě Herman, mezírku mezi betony však nenašel. Olomoucký tlak trval dál a Rybár zachraňoval při střelách Knotka a Skladaného.

Konrád na druhé straně neměl do 13. minuty pořádný zákrok. Domácí se vzápětí radovali z vedení: Eberle dobře forčekoval, Ondrušek přiťuknul Strapáčovi a ten tvrdou ranou otevřel skóre. Hosté zanedlouho vyrovnali z brejku, kdy ujeli Bednář s Dejem, jenž zakončil nad Konrádovo rameno.

Do druhé třetiny vstoupil lépe královéhradecký tým; Konráda několikrát ohrožoval svou pověstnou bombou Bednář a při přečíslení tří na jednoho zachránilo Moru jen to, že Šimánek dostal puk pod brusle a nezakončil. Olomouc se připomněla Rybárovi ve 28. minutě, když na něj uháněl z křídla Holec, slovenský brankář kryl jeho ránu lapačkou. Hosté odpověděli šancemi Gregorce a Bednáře, jenže oba mířili těsně vedle.

Ve 32. minutě měla dobré možnosti třetí formace Hanáků, ale ani Herman, ani Burian se v nadějných pozicích nedostali k zakončení. Mountfield pak ještě dvakrát podržel Rybár, když chytil střelu Strapáče i dorážku Ostřížka. Ve 36. minutě už šli Kohouti zase do vedení. Matai našel najíždějícího Jaroměřského, který trefil místo nad vyrážečkou Rybára. Mountfield dokázal srovnat minutu před koncem třetiny - hokejovou genialitu opět ukázal Bednář.

Třetí dějství začalo brzkou šancí Kohoutů, ale Mikúš volil místo střely přihrávku na Laše, který střílel z úhlu a Rybár byl u tyčky včas. Šest minut před koncem dostala Olomouc možnost hrát necelou minutu dvojnásobnou přesilovku a po 21 vteřinách propálil Rybára Laš. Hosté srovnali ve své vůbec první přesilovce, když od modré čáry propálil vše zadák Gregorc.

Zápas skončil po šedesáti minutách remízou a šlo se do prodloužení, v němž šel na trestnou lavici domácí Knotek. Konrád ještě zachránil situaci při ranách Bednáře, ale nakonec rozhodl o bodu navíc Šimánek.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 3:4 v prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Ondrušek), 35. Jaroměřský (Matai, Skladaný), 55. Laš (Vyrůbalík, J. Mikúš) - 15. Dej (Bednář), 39. Bednář (Kukumberg), 57. Gregorc (Bednář, Dej), 62. Šimánek (Dietz). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:2. Diváků: 4761.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - J. Mikúš, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Holec, Herman, Burian - Fořt, Matai, Skladaný. Trenéři: Venera a Tomajko.
Hradec Králové: Rybár - Pláněk, Vydarený, Štajnoch, Gregorc, Pavlas, Dietz, Newton - Jarůšek, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Potulny, R. Pavlík - Nedvídek, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: